80 Χρόνια Αφής Ολυμπιακής Φλόγας

Μια ξεχωριστή ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας για τον Νομό Ηλείας διοργάνωσε η ΕΘΝ.Ο.Α. και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 80 Χρόνων Αφής Ολυμπιακής Φλόγας.

Η διοργάνωση αποτέλεσε Γιορτή για τους εκατοντάδες μαθητές του Νομού Ηλείας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τους οποίους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας  Γεώργιος Δεββές και η ημέρα ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου από την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Λάλα, ενώ ακολούθησε ένα βραζιλιάνικο χορευτικό δρώμενο από την σχολή «Dancing Steps» της Μαρίας Πολίτη, το οποίο ταξίδεψε όλους τους παρευρισκόμενους στους υπέροχους ρυθμούς της σάμπα τιμώντας έτσι την πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, το Ρίο ντε Τζανέιρο!

Στην συνέχεια οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  Λυδία Αγγελοπούλου,  Κάτια Πάσχου,  Ντόρα Λοΐζου,  Δανάη Μπερή με συνοδεία και μουσική επιμέλεια του  Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου, απογείωσαν τους μαθητές και τους παρευρισκόμενους με τις μοναδικές ερμηνείες τους σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα ρεπερτόριο και έδωσαν την σπάνια ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές να θαυμάσουν την τέχνη τους.

Η ήμερα ολοκληρώθηκε με διαδικτυακή σύνδεση των παρευρισκόμενων με μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου «Evangelical Gymnasium zum Grauen Klosterτου» του Βερολίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κόροιβος», το οποίο έχει σχεδιάσει η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνα Κλοκώνη και αφορά επικοινωνία των ελληνικών σχολείων με σχολικές μονάδες του εξωτερικού μέσω διαδικτύου σε θέματα Ολυμπισμού.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος μίλησε στους μαθητές για την συμπλήρωση των 80 Χρόνων Αφής Ολυμπιακής Φλόγας, θεσμός που ξεκίνησε το 1936, για τον σπουδαίο οικουμενικό συμβολισμό της και προσκάλεσε τους μαθητές να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία και τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Έλληνες και Γερμανοί μαθητές αφιέρωσαν τραγούδια σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης!