Διεθνή Μ.Μ.Ε.: Διακοπές στην Ελλάδα

Με εκθειαστικά δημοσιεύματα για την τουριστική Ελλάδα, υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος το καλοκαίρι.

Την αρχή έκανε το περιοδικό Time, που σε άρθρο του με τίτλο «Εννέα περιοχές διακοπών που είναι καλύτερες (και φθηνότερες) από τα μέρη που θέλετε να πάτε», περιλαμβάνει τη Νάξομεταξύ των προορισμών σε όλο τον πλανήτη που αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή των ταξιδιωτών.«Η Νάξος βρίσκεται στο Αιγαίο, περίπου στα μισά της διαδρομής ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται και σε έναν άλλον πλανήτη, διαθέτοντας κατάφυτα βουνά, πεδιάδες διάσπαρτες με λευκά σπιτάκια και πανέμορφες παραλίες», σημειώνει το άρθρο και συμπληρώνει: «Πρόκειται για ένα μέρος που διατηρεί την γραφικότητά του και όπου μπορείς ακόμα να συναντήσεις ένα γαϊδουράκι να διασχίζει τον πλακόστρωτο δρόμο».

Η Νάξος συγκαταλέγεται και στα είκοσι καλύτερα νησιά της Μεσογείου, σύμφωνα με τις προτάσεις του ταξιδιωτικού ένθετου της βρετανικής εφημερίδας Telegraph. Ο κατάλογος της εφημερίδας, που παρουσιάζει προορισμούς οι οποίοι ταιριάζουν σε ποικίλες επιθυμίες των επισκεπτών τους, περιλαμβάνει επίσης άλλα οκτώ ελληνικά νησιά, για διαφορετικό λόγο το καθένα. Συγκεκριμένα, η Νάξος προτείνεται για τις υπέροχες παραλίες της, η Κέρκυρα για τη δυνατότητα οικογενειακών διακοπών, η Σαντορίνη και η Πάτμος για ρομαντικές διακοπές, η Μύκονος για ξέφρενη διασκέδαση, η Λευκάδα για θαλάσσια σπορ και ιστιοπλοΐα, η Κεφαλονιάγια χαλάρωση και ηρεμία, η Κρήτη για τις πεζοπορικές διαδρομές της και η Χίος για το σύνολο του παρεχόμενου τουριστικού «προϊόντος» της.

Από την πλευρά της, η δημοφιλής αμερικανική ιστοσελίδα US News κατατάσσει τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Κρήτη ανάμεσα στα 16 καλύτερα νησιά του κόσμου, με βάση τις επιλογές επαγγελματιών του τουρισμού και των αναγνωστών της. Η ιστοσελίδα σημειώνει πως η«μαγευτική θέα της Σαντορίνης ικανοποιεί όλα τα είδη των ταξιδιωτών, ενώ οι λάτρεις της θάλασσας μπορούν να χαλαρώσουν στην κόκκινη άμμο της, οι καλοφαγάδες να απολαύσουναρωματικές γεύσεις της Μεσογείου και οι φανατικοί της ιστορίας να εξερευνήσουν τα ερείπια της Θήρας και του Ακρωτηρίου». Η Μύκονος χαρακτηρίζεται ως «η ‘άγρια’ αδελφή της Σαντορίνης», που «πάλλεται σε ρυθμούς πάρτι σχεδόν όλο το 24ωρο, αλλά υπάρχει και ήσυχο κομμάτι στο νησί», ενώ η Κρήτη παρουσιάζεται ως «ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς σε όλο τον κόσμο», ο οποίος διαθέτει «αυθεντικά ελληνικά εστιατόρια, γοητευτικά χωριά δίπλα στη θάλασσα και εξαιρετικό καιρό» και επιπλέον «αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, που προβάλουν το αρχαίο παρελθόν του νησιού».

Τέλος, η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα Ζαγοροχώριατης Ηπείρου, επισημαίνοντας πως σε «μια χώρα τόσο ευλογημένη με αρχαία μνημεία, παραλίες και νησιά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι και τα βουνά της Ελλάδας είναι μία επιλογή για διακοπές». Η συντάκτις του άρθρου με τίτλο: «Πεζοπορία, ράφτινγκ και χαλάρωση στην ‘ερημιά’ του Ζαγορίου»εκθειάζει τον Εθνικό Δρυμό, που αναπτύσσεται γύρω από τοφαράγγι του Βίκου και τον ποταμό Αώο, τα μονοπάτια πεζοπορίας και τα παραδοσιακά πέτρινα χωριά της περιοχής. «Τα μονοπάτια έχουν καλή σήμανση και μπορείς να τα διασχίσεις απολαμβάνοντας τη θέα και τον αρωματισμένο με βότανα αέρα»τονίζει και καταλήγει: «Όταν επέστρεψα στο ξενοδοχείο, αποφάσισα ότι αυτά τα δάση, οι κορυφές, οι χαράδρες και τα ποτάμια ‘έφτιαξαν’ τις τέλειες ελληνικές διακοπές -χωρίς ούτε ένα beach bar ή αρχαιολογικό μνημείο».