Σχολείο της Τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κάθε Σάββατο, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2016 σας περιμένει ένα διαφορετικό σχολείο γεμάτο εικαστικά, κίνηση, ομαδικά παιχνίδια, χειροτεχνία, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, όπερα, ιστορία της τέχνης, λαογραφία, εργαστήρια κινηματογράφου, μουσική, αφήγηση παραμυθιών, εργαστήρια καραγκιόζη, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

 

30/01

10.30-12.00

 

«Αγαπάω…μαθαίνω…χορεύω…»: Ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά τα παιδιά. Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά οπότε τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκεντρώνονται, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθά στη στάση του σώματος τους.

 

12.00-1.30

 

«Με τα φτερά της μουσικής»: Με ένα μουσικό καράβι ταξιδεύουμε στο θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής και μέσα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφτεί ανά τους αιώνες γνωριζουμε τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, τη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Μότσαρτ, την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι και παράλληλα οι μικροί ακροατές εξοικειώνονται με όρους όπως «προκλασική», «μπαρόκ», «κλασική», «ρομαντική» ή «τζαζ» μουσική.

 

1.30-2.30

 

«Παιχνίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο»: Τα παιδιά  παίζουν με τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στις γειτονιές και τις αλάνες που εξαφανίστηκαν. Κουτσό, αμπάριζα, περνά- περνά η μέλισσα, τυφλόμυγα, παιχνίδια που διατηρήθηκαν στο χρόνο παρά τις εποχικές αλλαγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Συγχρόνως  μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται,  να πειθαρχούν στους κανόνες του παιχνιδιού,  να συνεργάζονται και να διατηρούν τη φυσική τους κατάσταση.

«In A Gadda Da Vida» στο «Bios.Basement» 15/06

Μετά την ένθερμη ανταπόκριση του κοινού, η παράσταση του Δημήτρη Τσιάμη, με τίτλο «In A Gadda Da Vida», θα παρουσιαστεί για μία ακόμη φορά, στο «Bios.Basement», την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 21:00 . Οι επτά ημέρες της ...