΄΄Ταξίδι στις Μουσικές του Κόσμου…με μία swing ματιά,με τους Anema e Core ΄΄ στη Galerie Δημιουργών!

Μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερες ερμηνείες, οι Anema e Core ερμηνεύουν από καρδιάς ναπολιτάνικες καντσονέτες και ταραντέλες από την Κάτω Ιταλία, τραγούδια από την Ισπανία και ερωτικές μπαλάντες της μακραίωνης σεφαραδίτικης παράδοσης, γαλλικά και ισπανικά τραγούδια, καθώς και τραγούδια του διαχρονικού ελληνικού ρεπερτορίου.

Ακόμα, παρουσιάζονται αργεντίνικα και βραζιλιάνικα τραγούδια, μουσική των Άνδεων, από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, καθώς και τραγούδια του αγγλόφωνου ρεπερτορίου. Ένα άρωμα απ΄ τη γενναιόδωρη αγκαλιά της ανθρώπινης δημιουργίας που επί αιώνες συνεχίζει να φιλοξενεί και να αναπλάθει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αύρας και ήθους ζωής στα μήκη και στα πλάτη της καρδιάς μας.

Η νέα τους προσέγγιση ενσωματώνει επιπλέον και μία swing ματιά σε αρκετά κομμάτια από ένα ανανεωμένο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο.

Το μουσικό σύνολο Anema e Core δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, αρχικά εμπνευσμένο, κατ΄ αρχάς, από τις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου. Στη συνέχεια αγκάλιασε τις μουσικές παραδόσεις των χωρών από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Τους Anema e Core αποτελούν η Ηλιάννα Αντωνίου (σοπράνο), η Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο) ο Θεόδωρος Λυκουρόπουλος (βιολί), και ο Σάκης Νεγρίν (κιθάρα/ενορχηστρώσεις).

Οι Anema e Core μετρούν στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε χώρους και μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και της περιφέρειας: Μουσείο Μπενάκη, Art Bar Poems nCrimes – Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Galerie Δημιουργών, Μουσική Σκηνή «Αυλαία», Θέατρο Χυτήριο, Πάρκο Μ. Θεοδωράκης Βριλησσίων (ΤΥΠΕΤ), Φεστιβάλ «Μουσική Εν Δυνάμει» Ταύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ιτς Καλέ Δήμου Ιωαννιτών κ.ά.)

Anema e Core:
Ηλιάννα Αντωνίου, τραγούδι
Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο
Θοδωρής Λυκουρόπουλος, βιολί
Σάκης Νεγρίν, κιθάρα / ενορχηστρώσεις

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 

Ώρα Προσέλευσης : 20:45

Ώρα έναρξης: 21:00

Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Galerie Δημιουργών  Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732