Έκθεση ζωγραφικής “Περισυλλογή” του Κ. Παπαγεωργίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA)  παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2016.

 

Οι ανθρώπινες μορφές στο έργο του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου βρίσκονται συνειδητά προσηλωμένες σε μια εσώτερη διαλεκτική με το ίδιο το υποσυνείδητο. Αμετανόητα πιστές, πεισματικά επίμονες, αμετάκλητα δοσμένες σε μια φαινομενική σιγή. Απορρίπτουν διαρκώς καθετί περιττό, ακυρώνουν την όποια φλυαρία, αν και είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την ακατάπαυστη ροή της καθημερινότητας. Δεν υφίσταται καμιά εξωτερική ηχώ. Ούτε μια κραυγή. Σιωπή και περισυλλογή. Εμφατικά σηματοδοτούν αξίες και πιστεύω μέσα από τη σιωπηλή τους παρουσία μια αφωνία εκκωφαντική.

 

Αποδοκιμάζουν με συνέπεια κάθε εκδοχή ενός πολύβοου, τόσο φθαρτού κόσμου.

 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στα Χανιά το 1969.

Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 1994 (εργαστήρια Π. Τέτση και Χρ. Μπότσογλου). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η «Περισυλλογή» είναι η 7ηατομική του έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη στο:

www.kpapageorgiou.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγκαίνια έκθεσης

 

 

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, 20:00

 

 

 

Διάρκεια έκθεσης

 

 

2 Μαρτίου – 24 Μαρτίου 2016

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

 

 

 

Διεύθυνση

 

 

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

 

 

Είσοδος

 

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected]

www.hau.gr/culture

Παρουσίαση του βιβλίου-cd του Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη π με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη

Το Θέατρο Άλφα/Ιδέα και η Μικρή  Άρκτος παρουσιάζουν live το βιβλίο-cd του Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Προσωπικό»  Συμμετέχει η Μαρία Φαραντούρη ...