Έκθεση Μόραλη-Καπράλου στον Φάρο | Parklife: Κλασσική Μουσική – Η MOYSA και η ΕΛΣ στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, 24 & 25/9

Γιάννης Μόραλης- Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης

Διάρκεια έκθεσης:
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Καθημερινά 9 π.μ-10 μ.μ

Χώρος διεξαγωγής: ΦΑΡΟΣ | Είσοδος Ελεύθερη
Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με φιλία στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, και έκτοτε ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας στη ζωή και το έργο τους. Μια επιλογή από 18 χάλκινα έργα του Καπράλου παρουσιάζονται πλάι σε μια μικρή αναδρομική του Μόραλη. 50 αριστουργήματα του ζωγράφου, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές, εικονογραφούν την πορεία από τα πρώιμα έργα του έως την κλασική αφαίρεση των τελευταίων χρόνων.

Η μοναδική αυτή έκθεση συμπίπτει με την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την γέννηση του Γιάννη Μόραλη.
__

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) / Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

Ιδέα, Συντονισμός, Κείμενα:
Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα,
Διευθύντρια ΕΠΜΑΣ,  Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης

Έκθεση Γιάννη Μόραλη: 
Επιμέλεια: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
Υλοποίηση: Άννυ Μάλαμα, Επιμελήτρια ΕΠΜΑΣ

Έκθεση Χρήστου Καπράλου:
Επιμέλεια: Άρτεμις Ζερβού, Επιμελήτρια ΕΠΜΑΣ
Έντυπο για την έκθεση Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης

Μάθετε περισσότερα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

unnamed (1)

Οπερατικές μελωδίες & λυρικοί ήχοι
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται για τρίτη φορά την σειρά συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά αφιερωμένη στην Κλασσική Μουσική. Λυρικές μελωδίες αντηχούν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη, και προτείνουν αριστουργήματα κλασσικών συνθετών, αναμειγνύοντάς τα με σύγχρονα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η MOYSA– Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντά το Αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά στο ολοκληρωμένο πλέον ΚΠΙΣΝ, ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια υπαίθρια συναυλία στο μελλοντικό της σπίτι παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όπερες και μουσική για μπαλέτο.

Σάββατο 24/9, ώρα έναρξης 8.30μ.μ: 
Η MOYSA συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη

Κυριακή 25/9, ώρα έναρξης 8μ.μ:
Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Χώρος διεξαγωγής: ΞΕΦΩΤΟ | Είσοδος Ελεύθερη

unnamedΤο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οκτωβρίου, πατήστεεδώ.
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στις εκδηλώσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δευτέρα-Κυριακή: 06:00-00:00 
Πληροφορίες: 216-8091001 / 002/ 003 ή με email στο [email protected]
www.SNFCC.org/events

Υπηρεσία Shuttle Bus
Για την διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με την χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus).

Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην Νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Επιπλέον κάθε Παρασκευή από τις 17:00 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus θα πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή, από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ προς την Νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ και αντίστροφα.

Σημείωση: Η υπηρεσία shuttle bus δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ.

Parking
To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To parking ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.

Για αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης, δείτε εδώ.