Έκθεση φωτογραφίας Νίκου Βουλγαρης & StarWound Live Concert

Σκοτεινά υπόγεια, ξεβαμμένοι τοίχοι και μαρμάρινες σκάλες πάνω σε φωτογραφικό χαρτί θα ζωντανέψουν υπό τους jazzy cabaret ήχους των StarWound στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Βούλγαρη.

«Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.» παίρνουν μορφή μέσα από 28 φωτο-ιστορίες χωρίς πρόσωπα, στο ατμοσφαιρικό DUDU LOFT την Τρίτη 24 Μαΐου και για μια εβδομάδα.

Η κινηματογραφική ματιά του Νίκου Βούλγαρη φτιάχνει εικόνες που αναζητούν τη φυγή. Κάθε φωτογραφία μια σκηνή, ένα πλάνο που δημιουργεί μια ανήσυχη ιστορία που ψάχνει διέξοδο. Ένα ανήσυχο όνειρο, από τα λίγα που βλέπει ο κύριος Η. λόγω του προβλήματος δυσπεψίας που έχει.

Τα όνειρα του κυρίου Η. μοιάζουν με τις ιστορίες των StarWound. Μινόρε ήχοι, και σκοτεινές αποχρώσεις σκιαγραφούν με τον πιο ειλικρινή τρόπο τη φθορά που αφήνει πίσω της η εποχή. Τη φθορά που παγώνει μόνο με τη μουσική, το χορό και το όνειρο.

Η νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα των StarWound με τους ιδιαίτερους στίχους, τη βελούδινη φωνή της Κωνσταντίνας Σταυροπούλου και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες θα ανοίξει την έκθεση με ένα δυνατό Live την Τρίτη το βράδυ στις 20.00.

Η ΕΚΘΕΣΗ

«ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η.» – ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

 

«Ο κύριος Η. κοιμάται δύσκολα. Υποφέρει από μια παρατεταμένη κρίση δυσπεψίας που τείνει να γίνει χρόνια. Καταφεύγει σε μεγάλους περιπάτους. Σε κάποιον από αυτούς, συνάντησε έναν καλό του φίλο, στον οποίο, μετά από μια σύντομη ανταλλαγή σχολίων περί των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινομένων, μίλησε για το πρόβλημά του με τη δυσπεψία. Ο φίλος του έμεινε για λίγο σιωπηλός, και αφού ανταπέδωσε χλιαρά ένα νεύμα χαιρετισμού προς το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Νικήτα Ράντου όπου βρίσκονταν, υποστήριξε κάπως αινιγματικά:

όταν η αποτυχία συνθλίβει αισθήματά μας

κι οι άλλες κι οι προάλλες είν’ πολλές

για να οδεύει άνετα η σάρκα μέσα από τόσες αναποδιές

δεν αρκούν οι επιθυμίες της να πάψουν να εξεικονίζονται

πρέπει κι εμείς να φύγουμε, να βρούμε το θάρρος κάποιας φυγής

Από τότε ο κύριος Η. κοιμάται ακόμα πιο δύσκολα. Όταν τα καταφέρνει, ονειρεύεται μισάνοιχτες πόρτες, σκάλες που οδηγούν στον ουρανό ή σε σκοτεινά υπόγεια, τρύπες σε τοίχους από τις οποίες δεν θα πέρναγε ούτε παιδί, σκάρες υπονόμων, φούσκες που αιωρούνται… Για τα όνειρα αυτά, ο κύριος Η. συζητά περιστασιακά στο καφενείο που συχνάζει με τον φίλο του φωτογράφο Νίκο Βούλγαρη.»

Ο Νίκος Βούλγαρης, καλός φίλος του κυρίου Η. και τακτικός θαμώνας του ίδιου καφενείου, σπούδασε φιλοσοφία αλλά εργάζεται στον οπτικοακουστικό χώρο από το 1995, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ και, από το 2006, ως διευθυντής φωτογραφίας σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, ντοκιμαντέρ.

Τα ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η. είναι η πρώτη του φωτογραφική έκθεση.

nikvoulg.wix.com/nikosvoulgaris

 

Info:

Έκθεση 24/5/ – 29/5, 18.00-21.00, Είσοδος Ελεύθερη

Εγκαίνια Έκθεσης: 24 Μαΐου 2016,  20:00 & StarWound Live Concert, 21.00 – Είσοδος €5

 

DUDU LOFT

Music Studio & Events

Κολωνού 12-14, Μεταξουργείο 4ος όρ.

Τ: 2105223069, E: [email protected]