Έκθεση φωτογραφίας του ΦΟΑΠΘ στο La Doze

Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει το ψηφιακό τμήμα του Φωτογραφικού Ομίλου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΟΑΠΘ) στον εκθεσιακό χώρο του bar La Doze στην Βαλαωρίτου την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 21:00.

Με το θέμα “Αυτό που ήταν και δεν είναι” οι 16 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση θα αποδώσουν φωτογραφικά, στιγμές μέσα στο χρόνο που άλλαξαν, που μεταβλήθηκαν και που ίσως παραχώρησαν τη θέση τους σε αλλαγές που έφερε η φθορά του χρόνου μέσα από καταστάσεις της καθημερινότητας και της ζωής γενικότερα.

Λίγα λόγια για τον ΦΟΑΠΘ
Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.) ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα φοιτητών με κίνητρο την ενασχόληση με τη δημιουργική φωτογραφία.
Ο αρχικός αυτός πυρήνας απέκτησε σταδιακά νέα μέλη και κατοχυρώθηκε νομικά με καταστατικό με έδρα το «εμφανιστήριο φιλμ» της Φοιτητικής Λέσχης. Παράλληλα οργανώθηκε η αίθουσα διδασκαλίας με τη βιβλιοθήκη και τον εκπαιδευτικό σκοτεινό θάλαμο, που στεγάζεται στο κτίριο της Νομικής σχολής.

Κάθε χρόνο οργανώνονται σεμινάρια φωτογραφίας που απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές, μαθήματα τα οποία παραδίδονται αφιλοκερδώς από παλαιότερα και πιο έμπειρα μέλη του ομίλου. Έτσι και φέτος, διοργανώνονται μαθήματα φωτογραφίας για φοιτητές και όχι μόνο.
Από τη στιγμή της ίδρυσης του προωθεί τη φωτογραφία στο χώρο του Α.Π.Θ. αλλά και της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Περισσότερες πληροφορίες:
http://foapth.photography/
 

Ιnfo:

La Doze Bar
Βηλαρά 1 και Συγγρού Ανδρέα
Διάρκεια έκθεσης: 13-23 Οκτωβρίου 2016
Εγκαίνια: 13 Οκτωβρίου 2016 στις 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Dream Songs στο Τρένο στο Ρουφ

Μια φούγκα. Μια εκδρομή. Μια μουσική απόδραση από την πραγματικότητα προτείνει η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ στο Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Παρασκευή στις 21.00 από ...