Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις «Ανοιχτές Πόρτες: Από την πρόβα στη σκηνή

 

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  οργανώνει ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης των νέων δημιουργών στην περίοδο της προετοιμασίας τους και της παρουσίασης της δουλειάς τους στο κοινό. Συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά φέτος, την επιτυχημένη πλατφόρμα ενίσχυσης νέων δημιουργών  «Ανοιχτές Πόρτες. Από την πρόβα στη σκηνή», δίνοντας ώθηση και στήριξη στη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία.  Με την πρωτοβουλία αυτή του ΥΠΠΟΑ, το Μέγαρο ανοίγει  δωρεάν τους χώρους  του για  πρόβες σε καλλιτεχνικά σχήματα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας, κατά το διάστημα Απρίλιος – Ιούλιος 2018 (Διάρκεια προβών Θέατρο-Χορός  2 μήνες,  Μουσική 1 μήνας).  Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα στεγάσει  τις δουλειές των νέων δημιουργών, το Φθινόπωρο του 2018.

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους 43 νέα καλλιτεχνικά σχήματα (18 Θεατρικά σχήματα, 21 σχήματα χορού και 5 μουσικά σύνολα) στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους είχαν την δυνατότητα να ερευνήσουν και να ολοκληρώσουν την προετοιμασία των παραστάσεων τους, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2017, στους χώρους  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια οι  14 από αυτές τις ομάδες -όλες όσες δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής-  παρουσίασαν την δουλειά τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Την επιλογή ανάμεσα στα υποψήφια καλλιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιήσει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών η οποία απαρτίζεται από τους:

Μουσική: Θανάσης Αποστολόπουλος, Μίλτος Λογιάδης, Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Θέατρο: Νίκος Διαμαντής, Στεφανία Γουλιώτη, Μαριάννα Κάλμπαρη.

Χορός: Μαριάννα Καβαλιεράτου, Φρόσω Τρούσα.

Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας είναι ο Μίλτος Λογιάδης,  ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ  έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Βασικό κριτήριο στην επιλογή των σχημάτων είναι  να βρίσκονται στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής τους πορείας και να μην χρηματοδοτούνται από άλλον καλλιτεχνικό φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) για την συγκεκριμένη πρόταση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους με αίτημά τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και  να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση με αποστολή στo email: provesmegaron@culture.gr  .Έναρξη υποβολής αιτήσεων  7 Μαρτίου 2018. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος για τα σχήματα που επιθυμούν να κάνουν πρόβες τον Απρίλιο- Μάιο 2018 είναι η 18η Μαρτίου 2018 ενώ για όσους επιθυμούν να κάνουν τις πρόβες τους το διάστημα Ιούνιο – Ιούλιο , η  30η Απριλίου 2018.

Για διευκρινίσεις, τηλέφωνα:

210 8201737 Ευανθία Αγγελάκη,

213 1322627 Βαγγέλης Παπαδάκης.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

 
 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

 
 

ΤΙΤΛΟΣ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 
 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

 
 

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΣ

 
 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ (θεατρική – μουσική σκηνή, ή άλλο)

 
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

(σκηνοθέτης, χορογράφος, μουσικός)

 
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΦΟΡΕΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ; ΑΝ ΝΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ.  
 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ (links, φωτογραφίες, κείμενο, κλπ.)