Αλληλογραφία Γιώργου Σεφέρη…

Το Κέντρο Βυζαντινών Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας στο πλαίσιο της εκδοτικής σειράς «Σειρά Νεοελληνικών Σπουδών» δημοσίευσε το βιβλίο: Ἀλληλογραφία Γιώργου Σεφέρη καί Ἰωάννας Σεφεριάδη. Τά χρόνια τῆς νιότης (1919-1924), σε επιμέλεια της Ισπανίδας νεοελληνίστριας Maila García Amorós.

Ο τόμος περιλαμβάνει τη νεανική αλληλογραφία του ποιητή με την αδελφή του κατά την περίοδο των σπουδών του στο Παρίσι. Οι 235 επιστολές αποκαλύπτουν μία πολύ στενή σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, που ανταλλάσσουν απόψεις με άνεση και αμεσότητα για τα οικογενειακά τους ζητήματα, για την καθημερινότητά τους, αλλά κυρίως για το μεγάλο τους πάθος, τη λογοτεχνία.Αποκαλύπτουν επίσης τον θαυμασμό του ποιητή για τη γαλλική λογοτεχνία, τον πειρασμό να γράφει ποιήματα στα γαλλικά, καθώς και την δυσπιστία του προς την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία του καιρού εκείνου, αλλά συγχρόνως την αγάπη του για τη μητρική του γλώσσα, και τη συνεχή και αγωνιώδη αναζήτηση λογοτεχνικών προτύπων στα ελληνικά και ενός προσωπικού ποιητικού ύφους.

Ἀλληλογραφία Γιώργου Σεφέρη καί Ἰωάννας Σεφεριάδη. Τά χρόνια τῆς νιότης (1919-1924).

 ΙSBN: 978-84-121502-9-2

Νέο Τραγούδι από τη Ζωή Τηγανούρια

Ευχές για Καλό Πάσχα με το Νέο Παραδοσιακό Τραγούδι με τίτλο « Σαμοθράκης βήμα » [μπορείτε να το ακούσετε εδώ] . Η Ζωή Τηγανούρια επιστρέφει ξανά στη Σαμοθράκη την Κυριακή 8 ...