Απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2016

Στην ταινία «Miss Impossible», της Γαλλίδας Εμίλ Ντελέζ, με πρωταγωνίστρια την ασυμβίβαστη Ορόρ (Lena Magnien) απονεμήθηκε εφέτος το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού.

Η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Έρφουρτ της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, την Κυριακή, 8 Μαΐου. Στην ανάδειξη της καλύτερης από τις τρεις υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό κινηματογραφικό Βραβείο συνέβαλαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 1.500 νέοι και νέες, από 12 έως 14 ετών, από 25 χώρες της Ευρώπης.

Οι άλλες δύο υποψηφιότητες για το βραβείο ήταν η περιπέτεια φαντασίας «Girls Lost», της Alexandra-Therese Keining(Σουηδία), και το ποιητικό δράμα «Rauf», των Bariş Kaya και Soner Caner (Τουρκία).

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) συμμετείχε σε αυτήν την πανευρωπαϊκή διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ελληνική επιτροπή του θεσμού ορίστηκε από μαθητές γυμνασίου από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, τη Σχολή Μωραΐτη, το Κολλέγιο Αθηνών, το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το ACS.

Τα παιδιά παρακολούθησαν τις υποψήφιες ταινίες και στη συνέχεια συζήτησαν γι” αυτές με τους σκηνοθέτες Χρίστο Γεωργίου, Ελίνα Ψύκου και Αλέξη Καρδαρά. Μετά από τη μυστική ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων γυρίστηκε βίντεο με τα ελληνικά αποτελέσματα, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, μαζί με τα αντίστοιχα βίντεο των άλλων 24 χωρών.

Η Κινηματογραφική Ημέρα Ευρωπαϊκού Νεανικού Κοινού (European Young Audience Film Day), εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ,ΕΡΤ