“Από γενιά σε γενιά” συναυλία της Εύας Φάμπα

Το   “Εργαστήρι πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων”  παρουσιάζει την Διεθνούς φήμης σολίστ της Κιθάρας Εύα Φάμπα σε μια συναυλία “Από γενιά σε γενιά”.

Μαζί της παίζουν 5 νεαρά ταλαντούχα παιδιά μαθητές της.

Την Κυριακή 20 του Μάρτη στις 7μμ στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπουζιάνη στη Δάφνη

(Γ.Μπουζιάνη 27-31, στάση μετρό Αγ.Ιωάννης)  Είσοδος ελεύθερη

 

 

Η  Εύα Φάμπα,  μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας με ζηλευτή καριέρα για σχεδόν 3  δεκαετίες,  έχει  δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική.   Έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική  Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας, Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo – Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης)  παρουσιάζοντας ονομαστά κονσέρτα αλλά και τις παγκόσμιες πρεμιέρες νέων έργων.   Σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει για  την Εύα και ανάμεσά τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung(το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο G.Mizzi, ο Δ. Νικητός κ.α.

Έχει ηχογραφήσει  5 cd  που παίζονται σε ραδιοφωνικές  εκπομπές σε όλο τον κόσμο.  (GREEK GUITAR MUSIC – NAXOS  2014,  CAPRICCIO DIABOLICO –BERBEN & IGS 2007,  EVA FAMPAS playsFAMPAS – AULIA 2005, A GUITAR PORTRAIT OF FANTASY – WAVE MUSIC GR 2002).

Η αγάπη και η αφοσίωση της στην κιθάρα καθώς και η εκτίμηση των κιθαριστών και των καθηγητών της κιθάρας στο πρόσωπό της και τις μουσικές της επιλογές,  την οδήγησαν  στο να δραστηριοποιείται  και  στο χώρο των εκδόσεων. Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φιλ. Νάκας, Μ. Νικολαίδης – Orpheus, Αν. Λιόλιος,MEL BAY, BERBEN, BALKANOTA, Lathkill Music Publishers, Productions D’oZ)  για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται  της  έκδοσης των έργων του πατέρα της  Δημ. Φάμπα, και είναι  και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων.

Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια  σε πανεπιστήμια  και διεθνή φεστιβάλ, μετέχει στις επιτροπές διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και σύνθεσης.

Έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από διεθνή φεστιβάλ και Δήμους ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας.

Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας»  και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου.

 

 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εύας Φάμπα www.evafampas.gr  και το κανάλι www.youtube.com/thegjst

 

 

 

CHAPPIE – 25 Μαρτίου στους κινηματογράφους

O ταλαντούχος Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης Neill Blomkamp (District 9, Elysium) επιστρέφει με το Chappie, μια αγωνιώδη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με εξαιρετικό καστ και μία ιδιαίτερα πρωτότυπη, ...