«Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας» καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά στο Loft nice n easy

«Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας»

καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά στο Loft nice n easy

κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.30 π.μ

έναρξη Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

 

Το  Loft nice n easy ετοίμασε για τους μικρούς του φίλους ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικά εργαστήρια υπό τον τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας».

Τα παιδιά καλούνται μέσα από μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών που έχουν να κάνουν με τον χορό, τη μουσική, το θέατρο, την όπερα και τα εικαστικά, να συμμετέχουν ενεργά και να φανταστούν έναν πιο όμορφο κόσμο  γνωρίζοντας  την Τέχνη που είναι σύντροφος και αρωγός σε όλη μας την ζωή.

Με την σωστή καθοδήγηση των έμπειρων και ταλαντούχων εκπαιδευτών, το παιδί ενεργοποιεί τη φαντασία του, οξύνει την κρίση του, γνωρίζει το σώμα του, μαθαίνει να παρατηρεί, να εξασκεί τη συγκέντρωση και την προσοχή του. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει την γλωσσική του ανάπτυξή και  πλουτίζει το λεξιλόγιό του. Μαθαίνει να  διακρίνει καταστάσεις, χαρακτήρες και συναισθήματα. Αποκτά την δυνατότητα  να εκφραστεί τόσο ατομικά όσο και μέσα από τη «φωνή» της ομάδας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά αυτοπεποίθηση, να δραστηριοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και την αξία τους, ενώ ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις διασκεδάζοντας! Μαθαίνουν να  εργάζονται συλλογικά, έχοντας ως στόχο την δημιουργία Τέχνης.

Σχεδιασμός προγράμματος: Αποστολία  Παπαδαμάκη, Σκηνοθέτης  –  Χορογράφος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: : Αποστολία  Παπαδαμάκη, Νίκος Τσαούσης

Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Τσαούσης

 

Τιμή εισόδου με αναψυκτικό ή χυμό 10 ευρώ

 

Loft nice n easy

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά 

Τηλέφωνο 210 8082014

 

 

Καλλιτεχνικά εργαστήρια:

Όπερα, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.30

Πρόγραμμα Συμμετοχικής Όπερας

Την εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ  οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής.

Εισαγωγή στην ιστορία της όπερας και ανάλυση των τεσσάρων φωνών.

Εκμάθηση ενδεικτικών μελωδιών και τραγούδι μαζί με τα παιδιά.

Παρουσίαση της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ

Παρουσίαση αποσπάσματος σε θεατρικό διάλογο και ερμηνεία από παιδιά/εθελοντές επί σκηνής μέσα από το κοινό, ερμηνεία μίας σκηνής από τους καλλιτέχνες, εκμάθηση αποσπασμάτων και τραγούδι με τα παιδιά.

Ηλικίες 8 – 12 ετών (Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού)

Το πρόγραμμα της συμμετοχικής όπερας έχει σχεδιαστεί από το ίδρυμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ  Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ  και παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Μάιο του 2012.

Καλλιτέχνες:                                                    

Κάτια Πάσχου, Σοπράνο

Δημήτρης Παπαγεωργίου, Βαρύτονος

Γιάννης Τσανακαλιώτης, Πιάνο

 

 

Χορός & Μουσική

Τα Μαγικά Δέντρα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.30

Εμψυχωτές

Ειρήνη Τσιμπραγού,  Χορογράφος – Παιδαγωγός

Έλενα Ιωάννου,  Μουσικοθεραπεύτρια – Ψυχολόγος

 

Το δέντρο αποτελεί σύμβολο της ανάπτυξης του ανθρώπου και της μοναδικότητάς του.

Το Δέντρο μεγαλώνει προς τον ουρανό, ενώ είναι πάντα ριζωμένο γερά στην γη. Παίρνει τον χώρο του, αλλά δεν παίρνει τον χώρο των άλλων δέντρων. Προσαρμόζεται στις συνθήκες! Λυγίζει στον δυνατό αέρα και απλώνει τα κλαδιά του στον ήλιο! Από τους σπόρους του δημιουργούνται νέα δέντρα. Το δέντρο ζει και αναπτύσσεται με μια κυκλικότητα και συμβολίζει την ίδια τη ζωή!

Με τη βοήθεια της κίνησης, των ήχων, της φωνής μας και κρουστών ιδιόφωνων οργάνων, θ’ ακούσουμε τα φύλλα των δέντρων όταν τα χαϊδεύει ο άνεμος, όταν τα φιλάει η βροχή, όταν απλώνονται στον ουρανό να μαζέψουν ήλιο. Θα τρυπώσουμε κάτω από το χώμα και θ΄