«Βιριδιάνα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών ταινία του Luis Buñuel  «Βιριδιάνα» (Viridiana), παραγωγής 1961, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Η δόκιμη μοναχή Βιριδιάνα επισκέπτεται τον θείο της, ο οποίος αποπειράται να τη βιάσει και αυτοκτονεί. Εκείνη, γεμάτη τύψεις, εγκαταλείπει το μοναστήρι και με την περιουσία του νεκρού θείου της, αποφασίζει να συντηρήσει μια ομάδα φτωχών και ανάπηρων ζητιάνων, αποσκοπώντας, με την αγαθοεργία της, να βρει τον δρόμο της σωτηρίας. Οι ζητιάνοι όμως εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της.

Σκηνοθεσία: Luis Buñuel

Σενάριο: Julio Alejandro, Luis Buñuel

Παίζουν: Silvia Pinal, Fernando Rey, Francisco Rabal

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

¨”Η Γυναίκα της Ζάκυνθος” στο Booze cooperativa

  Ο Διονύσιος Ιερομόναχος, ως αόρατη ύπαρξη, αδιάλειπτα παρών στις σκηνές που αφηγείται, ακολουθεί και περιγράφει τη γυναίκα της Ζάκυνθος, την προσωποποίηση του Διαβόλου. Αντίστροφα ...