Βραδιά Γ.Καγιαλίκου στη Galerie Δημιουργών

Του Δημήτρη Μιχαλαριά

 

Σ’ ένα ζεστό χώρο στην Κηφισιά, στη Galerie Δημιουργών, ο νέος συνθέτης Γιώργος Καγιαλίκος παρουσίασε τραγούδια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους ”Εννέα κρυμμένα τραγούδια” και ”Φυγή”, αλλά και από τους νέους κύκλους τραγουδιών, ”Το βάθος του κόσμου” όπου μελοποιεί ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου ”Και εμείς καλύτερα” όπου ο συνθέτης παρουσιάζει μια άλλη του  πλευρά απευθυνόμενος στα παιδιά.Οι δύο αυτές δουλειές του Γιώργου Καγιαλίκου πρόκειται σύντομα να  κυκλοφορήσουν.

Η Δήμητρα Κακάκη στο πιάνο και ο Διονύσης Βερβιτσιώτης στο βιολί συνόδευσαν τους εξαιρετικούς ερμηνευτές, Λίλιαν Τσατσαρώνη, Γιάννη Λεκόπουλο (που ήρθε ειδικά για αυτή τη βραδιά από τη Θεσσαλονίκη) και Εύα Θωμοπούλου.21

Τα τραγούδια και οι ερμηνείες κέρδισαν το κοινό και αυτό φάνηκε από το θερμό χειροκρότημα που απλόχερα πρόσφερε στο συνθέτη και στους ερμηνευτές. Κορυφαία στιγμή της συναυλίας η στιγμή που η Γιοβάννα ανέβηκε στη σκηνή και αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους. Με τον Γιώργο Καγιαλίκο στο πιάνο η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια ερμήνευσε ένα νανούρισμα, για την κόρη που ποτέ δε γέννησε, όπως είπε η ίδια με παράπονο. Στο φινάλε της βραδιάς όλοι οι συντελεστές τραγούδησαν για ‘‘να γίνει ο κόσμος πάλι απ’ την αρχή”, αυτός ήταν ο τίτλος της συναυλίας που παρακολουθήσαμε στη ‘‘Galerie Δημιουργών” το βράδυ του Σαββάτου. Δε ξέρω κατά πόσο μπορεί ο κόσμος να γίνει απ’ την αρχή, το σίγουρο είναι ότι η μουσική κάνει πιο όμορφο αυτό τον κόσμο αφού φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους.