Γιώργος Χατζηπαύλου: “…η κωμωδία θέλει παρέα”

Εννιά μέρες (6- 14 Οκτωβρίου), 7 χώρες, 9 πόλεις, 10 παραστάσεις! Ο Γιώργος Χατζηπαύλου ξεκινά τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή περιοδεία που έγινε ποτέ από Έλληνα stand up κωμικό.
Μετά τις sold out εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Κύπρο, τη συμμετοχή στην Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά και τη δημιουργία του πρώτου stand-up για παιδιά στην Ελλάδα, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα (για την ακρίβεια τα επόμενα 11.612 χιλιόμετρα!), πραγματοποιώντας την πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία.

H συγκεκριμένη αποτελεί την μεγαλύτερη περιοδεία ελληνικού stand up comedian στην Ευρώπη, ενώ για πρώτη φορά Έλληνας κωμικός θα εμφανιστεί στο Όσλο, στη Ζυρίχη και στη Βιέννη.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου μίλησε στη ΓΕΦΥΡΑ για την περιοδεία αλλά και για την κωμωδία…

poster

Ευρωπαϊκή περιοδεία. Πως προέκυψε;

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των Ελλήνων του εξωτερικού για θεάματα από την χώρα τους. Πολλές παραγωγές, κυρίως μουσικές, ταξιδεύουν σε τόπους με ελληνικές κοινότητες. Τα τελευταία χρόνια η ArgoNaught Comedy ξεκίνησε να οργανώνει τέτοιες παραστάσεις με Έλληνες stand up comedians και σταδιακά το εγχείρημα αναπτύχθηκε. Αυτή η περιοδεία είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα και με χώρες που θα γίνει ελληνικό stand-up για πρώτη φορά.

 

Απευθύνεσαι σε Έλληνες και μόνο;

Και σε όσους γνωρίζουν ελληνικά.

 

15 χρόνια stand up comedy. Τι σημαίνει για σένα;

Ότι τελικά υπολογίστηκαν τα χρόνια που κάνω stand up comedy.

5

Ετοιμάζεις και κάτι άλλο;

Την παράστασή μου “Σχεδόν σαράντα” που θα παρουσιαστεί για τελευταία χρονιά φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, την παιδική παράσταση stand up comedy που ξεκίνησε πέρυσι και θα συνεχίσει και φέτος στο θέατρο Χυτήριο καθώς και περιοδεία αυτών των δύο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Πως σε αντιμετωπίζει ο κόσμος;

Σαν επαγγελματία ελπίζω.

 

Εμπνέεσαι από πού;

Η καλύτερη έμπνευση για μένα είναι η συνέπεια στο σταθερό καθημερινό μου ωράριο εργασίας.

 18

Ποιοι είναι τα προτυπά σου;

Δεν έχω πρότυπα, απλά υπάρχουν καλλιτέχνες των οποίων τη δουλειά θαυμάζω. Αν επέλεγα έναν θα ήταν ο Γούντι Άλλεν.

 

Υπάρχουν και ποιοι είναι οι συνεργάτες σου;

Οι δύο άνθρωποι που έχω μαζί μου σε κάθε επαγγελματικό βήμα είναι, στην παραγωγή και τον σχεδιασμό ο εκπληκτικό Αλέξανδρος Ζώης και στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις η μοναδική Βάσω Σωτηρίου.

 

Γιατί να έρθει κάποιος να σε δεί;

Γιατί η κωμωδία θέλει παρέα.

 

 

 

News Ticker

Η «λεσβία¨στον Σπόρο

Η συνάντηση με τη «Λεσβία» του συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλου ορίστηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 20.00. Οι Εκδόσεις Κέδρος και ο Σπόρος μας προσκαλούν σε ...