“Γλυκές Ρέγγες”: «Θεωρούμαστε από τις πολύ ‘’τυχερές’’ ομάδες…»

 

“Θεωρούμαστε από τις  πολύ ‘’τυχερές’’ ομάδες, αφού μέχρι σήμερα είχαμε την χαρά αλλά και την τιμή να συνεργαστούμε με αρκετά σημαντικούς ανθρώπους και άλλες ομάδες, που αναπτύσσουν και εξελίσσουν το Improv Comedy Theatre στην Ελλάδα.    Μ’ όλους αυτούς είχαμε επιτυχημένες συνεργασίες, αλλά και αξέχαστες εμπειρίες χαράς και ευχαρίστησης”.

Τονίζουν στη συνέντευξή τους στη ΓΕΦΥΡΑ οι “Γλυκές Ρέγγες” με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 5o Handmade and Recycled Theater Festival.

 Πότε και πώς ξεκίνησε η καλλιτεχνική σας δράση;

O κωμικός θεατρικός αυτοσχεδιασμός, η θεατρική προσέγγιση και τεχνική που εφαρμόζουμε, δηλαδή, η οποία σε άλλες χώρες ονομάζεται Improv Comedy Theatre, είναι μια σχετικά νέα τεχνική, που αναπόφευκτα οδηγεί κοινό και ηθοποιούς σε ένα ταξίδι στο ‘’άγνωστο’’.

Αυτό το ταξίδι για την Ομάδα Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού «ΓΛΥΚΕΣ ΡΕΓΓΕΣ» παραμένει συναρπαστικό. Ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια διάθεση.

Τόσο το ίδιο το «ταξίδι»  και η διαδρομή, όσο και ο τελικός προορισμός του, είναι ‘’μαγεία’, αφού είναι ανεξάντλητα δημιουργικό.

Ηθοποιοί και κοινό είναι μια οντότητα κατά τη διάρκεια της παράστασης με κοινή επιδίωξη και στόχο.

Στην αυτοσχεδιαστική παράσταση «Το Κόκκινο Καπέλο», που παρουσιάζουμε στο πλαίσιο το Φεστιβάλ του Τεχνοχώρου Φάμπρικα, με δεδομένο πως δεν υπάρχει σενάριο, ούτε προσυνεννόηση μεταξύ των ηθοποιών, η Ομάδα δίνει τον καλύτερο της εαυτό, προκειμένου να δημιουργήσει εμπνευσμένες, γεμάτες χιούμορ σκηνές με τις κατευθύνσεις και ιδέες των θεατών. Γλυκές Ρέγγες

 Συνεργασίες που έχετε κάνει ή που θα θέλατε να κάνετε

Θεωρούμαστε από τις  πολύ ‘’τυχερές’’ ομάδες, αφού μέχρι σήμερα είχαμε την χαρά αλλά και την τιμή να συνεργαστούμε με αρκετά σημαντικούς ανθρώπους και άλλες ομάδες, που αναπτύσσουν και εξελίσσουν το Improv Comedy Theatre στην Ελλάδα.    Μ’ όλους αυτούς είχαμε επιτυχημένες συνεργασίες, αλλά και αξέχαστες εμπειρίες χαράς και ευχαρίστησης.    Επιπρόσθετα, κάναμε σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλα θέατρα της Αθήνας, που ‘’αγκάλιασαν’’ την αυτοσχεδιαστική θεατρική μας τέχνη και τους ευχαριστούμε που μας εμπιστεύθηκαν και μας τίμησαν.

 Κρίση και τέχνη- Πόσο επηρεάζει η μια την άλλη;

Η χώρα μας η ίδια, οι πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές συνθήκες –ακόμα και το προσφυγικό ζήτημα- είναι πηγή έμπνευσης για το θέατρο για να σχολιάσει και ενίοτε να ‘’καυτηριάσει’’ σημαντικά κοινωνικά θέματα. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τη συνεχώς αυξανόμενη δημιουργία θεατρικών και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων (επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών) με ηχηρά μηνύματα διαμαρτυρίας ή και προβληματισμού.

Αναμφισβήτητα, οι υποδομές, η υποστήριξη από την πολιτεία και η επιμόρφωση στην ραγδαία εξελισσόμενη εποχή μας, θεωρούμε πως θα πρόσφεραν επιπλέον ευκαιρίες να συνεχιστεί ότι φιλόδοξο και πρωτοποριακό έχει ξεκινήσει με σκοπό την ωρίμανση της κοινωνίας, ανεξάρτητα από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, που βιώνουμε ως χώρα, αλλά κι ως πολίτες μεμονωμένα.FABRICA_FESTIVA4-Γλυκές Ρέγγες

 Τι θα παρουσιάσετε φέτος στο φεστιβάλ;  

Η παράσταση μας έχει τίτλο «Το Κόκκινο Καπέλο».

Ένα κόκκινο καπέλο πάνω στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, μπορεί να αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα και να αντιμετωπίζει καταστάσεις που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς άλλος, εκτός από το κοινό που παρακολουθεί, αλλά και ‘κατευθύνει’ την παράσταση.

Ένα κόκκινο καπέλο, η αλήθεια είναι, πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο, ένα αντικείμενο.  Όμως με τ’ αντικείμενα πολλές φορές οι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις. Επικοινωνούν. Ένα καπέλο, αγοράζεται, χαρίζεται, πουλιέται, χάνεται, χαλάει, πέφτει στη θάλασσα, το παίρνει ο αέρας… Αλλάζει χέρια…!

Κάποιες φορές τα αντικείμενα καθορίζουν τις σχέσεις μας κι άλλες φορές την ζωή μας.   ‘Ετσι λοιπόν, μέσα από ιστορίες που θα φτιάξουν κοινό και ηθοποιοί με «Το Κόκκινο Καπέλο» θα εξελιχθεί η παράσταση που θα δούμε φέτος στο 5ο Handmade & Recycled Festival που διοργανώνει ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα.

Την Ομάδα Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού «Γλυκές Ρέγγες» αποτελούν οι ηθοποιοί: Γιούλη Βομπίρη, Ιπποκράτης Τροβάς, Ελίνα Χριστοδουλάκη και Κλαίρη Χατζηγιάννη

 

 Μελλοντικά σχέδια που σας απασχολούν;

Αναμφισβήτητα, «Το Κόκκινο Καπέλο» είναι η παράσταση, που η ομάδα «Γλυκές Ρέγγες» θα έχει παρουσία στα θεατρικά δρώμενα, για όλη τη φετινή σεζόν.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και περαιτέρω φιλόδοξα σχέδια από τα μέλη της ομάδας, όπως παραστάσεις σε παιδιά, μαθήματα Improv Comedy Theatre, αλλά και παραστάσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν ανάγκη το θέατρο ως διέξοδο στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της σύγχρονης  ζωής.

Βασική επιδίωξη όμως, φιλοσοφία και σκοπός για την Ομάδα είναι, να γίνει ο Κωμικός Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός ευρύτερα γνωστός και στην χώρα μας, χαρίζοντας όχι μόνο γέλιο, επικοινωνία και εποικοδομητική διάδραση, αλλά και αναβαθμισμένη ποιότητα στην νέα αυτή μορφή τέχνης του Improv Comedy Theatre.

 

 Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στο 5o Handmade and Recycled Theater Festival;

Για την ομάδα μας, Γλυκές Ρέγγες, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχουμε στο 5o Handmade and Recycled Theater Festival του Τεχνοχώρου Φάμπρικα, το οποίο με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια.

Αναμφισβήτητα, με τη συμμετοχή μας θεωρούμε πως συμβάλλουμε στην ανάδειξη του Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού στην χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα, επιδεικνύουμε μια διαφορετική αντίληψη για το θέατρο και την τέχνη, γενικότερα.

Με την ευκαιρία αυτή, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την διοργάνωση του Φεστιβάλ και για την φετινή πολιτιστική πρωτοβουλία, αλλά και την ευκαιρία που δίνει σε νέους καλλιτέχνες και θεατρικά σχήματα να επιδείξουν την δουλειά τους και την αναζήτησή τους πάνω στην θεατρική τέχνη.

 

ΓΛΥΚΕΣ ΡΕΓΓΕΣ

Τίτλος δράσης:  ΚΩΜΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – Ιmprov Theatre

Ημέρα/ώρα παρουσίασης:

  • Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου – ώρα 18.30
  • Κυριακή, 2 Οκτωβρίου – ώρα 22.00

Χώρος:Τεχνοχώρος Φάμπρικα

(5Ο Handmade & Recycled Festival)

Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Αθήνα 104 35

Γιώργος Σαμπάνης: «Μόνο Εσύ»

Το 3ο single από το άλμπουμ «Λόγια Που Καίνε» μιλά για την αφοσίωση… Δείτε το video clip-αφιέρωση στις γυναίκες της ζωής μας.   Μετά από ...