«Γράφοντας το τέλος» από τα Ματωμένα Ρόδα

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα», τα Ματωμένα Ρόδα επιστρέφουν με το δεύτερο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο «Γράφοντας το τέλος». Η νέα δουλειά του πατρινού συγκροτήματος περιλαμβάνει 14 τραγούδια-μικρές ιστορίες για το κάθε τέλος, στα οποία συμμετέχουν ως guest μουσικοί οι: Ιωάννα Ζαχαροπούλου και Εύα Γιαννοπούλου (φωνητικά), η Μαρία Κάτελα (βιολιά), ο Αλέξανδρος Κοκκόσης (πιάνο), ο Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτες) και ο Χρήστος Κυριαζής (σαξόφωνο).

Είναι εμφανές πως τα Ματωμένα Ρόδα παρουσιάζουν ένα νέο υλικό με διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν του πρώτου δίσκου τους, δίνοντας έμφαση τόσο στα γυναικεία φωνητικά όσο και στους ήχους των πνευστών. Πρέπει να αναφερθεί πως τη μπάντα πλέον αποτελούν οι Ανδρέας Σταθούλιας (φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα, στίχοι) και Νίκος Τζανότης (μπάσο, drum programming, πλήκτρα, στίχοι).

Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις των τραγουδιών έγιναν στο Paris Recording Home Studio από τα ίδια τα μέλη της μπάντας, ενώ το mastering ανέλαβε ο Γιώργος-Κωνσταντίνος Κράτσας. Ο δίσκος είναι αναρτημένος στη σελίδα του συγκροτήματος στο bandcamp ( https://matomenaroda.bandcamp.com/ ) και είναι στη διάθεση του κοινού για ακρόαση και download με προαιρετική πληρωμή.

 

Τα τραγούδια του άλμπουμ:

 

Η Κηδεία της Άννυ

Οκτώβρης στο Νοσοκομείο

Κατά Συρροή Δολοφόνοι

Μητέρα

Η Νύχτα της Πτώσης

Η Πτώση

Αντίο, Αλίκη

1 Ιουλίου

Νωρίς για Κάποιο Αντίο

Ξύλινος Πόλεμος

Εύθραυστη Ζωή

Αναχώρηση

Όταν θα Ζήσουμε Μαζί

Οπτασία

 

 

Δείτε μερικά τραγούδια της μπάντας στο youtube:

 

https://www.youtube.com/watch?v=6xQ1g9jKRx8

https://www.youtube.com/watch?v=3IMgNZZdYFo

https://www.youtube.com/watch?v=XHQsh2QGIoQ

https://www.youtube.com/watch?v=0Ph5IsccscI