Δένα Ραφαέλα: “Μια ανάσα Θεού – Ένα ταξίδι ανακάλυψης”

Μπροστά από κάποιο νοτισµένο τζάµι, η πρωταγωνίστρια χέρι-χέρι µε τον αναγνώστη παρακολουθούν τη ζωή της µικρής Σοφίας. Στα πρώτα βήµατά της στη γη, γεύεται έννοιες όπως η ανιδιοτελής αγάπη, η συνειδητότητα του παρόντος και η άνευ όρων εµπιστοσύνη, είτε στους γύρω της είτε στον εαυτό της. Η αίσθηση κάποιας υπερφυσικής οντότητας που τη συντροφεύει πάντα µοιάζει απολύτως φυσιολογική και αρµονική µε την πραγµατικότητα. Η µικρή Σοφία µεγαλώνει και νέες έννοιες τρυπώνουν στη ζωή της, όπως φόβος, πόνος, αδικία, αποχωρισµός, θάνατος. Η φωτεινή εικόνα που έχει µέσα της για τη ζωή και για το υπερφυσικό αρχίζει να θάβεται κάτω από στρώσεις ορθολογισµού και καθηµερινής ρουτίνας.

Όσο η ζωή της Σοφίας ξεδιπλώνεται ανάµεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Λονδίνο, πρωταγωνιστές και αναγνώστες συµµετέχουν ενεργά σε µια µάχη ανάµεσα στο νου και την ψυχή. Μια µάχη δίχως ξεκάθαρο νικητή. Μέσα απ’ τους λαβυρίνθους του σύγχρονου κόσµου, την αντιµετώπιση απρόσµενων θηρίων, αλλά και την καθοδήγηση µέσω παράδοξων ενορχηστρωµένων γεγονότων, η Σοφία φτάνει πιο κοντά από ποτέ στην πανηγυρική νίκη της ψυχής, όταν τα φώτα σβήνουν.

«Γιατί τώρα;» Με µια απροσδόκητη εξέλιξη, η Σοφία φτάνει στις απαντήσεις που από µικρό παιδί αναζητούσε και αδηµονεί να γευτεί τον κόσµο µε µια νέα αντίληψη και δυο µάτια καθαρά. Μήπως άραγε είναι αργά;

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δένα Ραφαέλα γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία και Διαφήμιση ενώ τα τελευταία χρόνια ειδικεύτηκε και εργάζεται στον τομέα των επενδυτικών προϊόντων. Από μικρή παρατηρούσε γύρω της τις λεπτομέρειες, ακόμα κι αυτές που δε φαίνονται με το μάτι και αναζητούσε απαντήσεις, κι αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να μεταδώσει και στις δυο κορούλες της. Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα, απομακρυσμένη όμως απ’ τη βουή και δεν έχει τίποτα πιο ιερό από μια πρωινή βόλτα στο δάσος ή ένα ελεύθερο κολύμπι στη θάλασσα, συνοδευόμενη πάντα από τα τρία χαμόγελα της ζωής της.

Συγγραφέας: Δένα Ραφαέλα

Εκδοτικός οίκος: Πηγή
Τίτλος έργου: Μια ανάσα Θεού