Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα

4 – 8 Οκτωβρίου 2016 │ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Τρία κυπριακά θεατρικά έργα στην Αθήνα

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα – Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στη φετινή, τέταρτη, διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» θα παρουσιαστούν τρεις παραγωγές κυπριακών θεατρικών έργων, που ανέβηκαν στις κυπριακές θεατρικές σκηνές τη θεατρική περίοδο 2015-2016.

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», με την παρουσίαση παραστάσεων κυπριακού θεατρικού έργου από τα κυπριακά θεατρικά σχήματα, αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη δραστηριότητα προώθησης και ανάδειξης της κυπριακής δραματουργίας και της εν γένει κυπριακής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Με το έργο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Νεοφύτου, «Μπαμ!», παραγωγή της Παραπλεύρως Παραγωγές, θα ανοίξει ο κύκλος των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και σχεδιασμό φωτισμών του Ευριπίδη Δίκαιου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Κολιά, σκηνικά και κοστούμια της Μελίτας Κούτα, με 2ο σκηνοθέτη τον Μιχάλη Ασιήκκα και επί σκηνής τους ηθοποιούς Κώστα Καζάκα, Μάριο Στυλιανού και Ευριπίδη Δίκαιο.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ θα παρουσιάσει το έργο «Ήμουν η Λυσιστράτη» του βραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Γεωργίου, σε σκηνοθεσία Λούκας Βαλέβσκι, δραματουργική επεξεργασία της Κωνσταντίνας Peter, μουσική των Κωνσταντίνου Τσιώλη και Λούκας Βαλέβσκι, κίνηση της Αριάνας Μαρκουλίδου, εικαστική επιμέλεια του Μιχάλη Παπαμιχαήλ και κοστούμια της Μυρτώς Σαρμά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Μανδρή, Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλινίκου, Μαρίνα Μακρή.

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, με την παράσταση του βραβευμένου έργου του Χαράλαμπου Γιάννου, «Πείνα», παραγωγή της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Γιάννου, σχεδιασμό φωτισμών του Βασίλη Πετεινάρη, με τους ηθοποιούς Τζωρτζίνα Τάτση, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Στέλιο Ανδρονίκου και Βασίλη Χαραλάμπους.

Την Επιτροπή Επιλογής των παραστάσεων της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» αποτελούσαν ο Λέανδρος Ταλιώτης, Γραμματέας του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Σκηνοθέτης και η Λέα Μαλένη, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Σκηνοθέτις.

*Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» επιχορηγείται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

_______________________________________
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
● Προπώληση εισιτηρίων:
▪ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)
•Ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τηλ. 210 3418579
(Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση)
• Με πιστωτική κάρτα: τηλεφωνικά στο 210 3418579 (Δευ-Παρ. 11:00 – 14:00)
• Ηλεκτρονικά: www.mcf.gr

▪ Εκδοτήρια της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου),
Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00

▪ Καταστήματα Forthnet-shops της εταιρείας Forth-crs κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους

▪ Κατάστημα Seretis Travel (Πανεπιστημίου 61, Αθήνα), τηλ. 2103251295

● Τιμές εισιτηρίων: €10 (γενική είσοδος) │ €5 (μειωμένο)*
*Το μειωμένο εισιτήριο περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
Μαθητές/ Σπουδαστές/ Φοιτητές (+ Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εξωτερικού)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ, ΚΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΤΟΕ & ΟΙΕΛΕ/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 ετών

● Έναρξη παραστάσεων στις 9:00μ.μ.

● Για γενικές πληροφορίες:
▪ Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας: τηλ. 210 3734934 / www.spititiskyprou.gr
▪ Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου: www.ccoiti.com

_______________________________________
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2016

▪ Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016
ΜΠΑΜ! του Γιώργου Νεοφύτου
Παραγωγή: Παραπλεύρως Παραγωγές – Paraplevros Productions

▪ Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016
ΗΜΟΥΝ Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αντώνη Γεωργίου
Παραγωγή: Κέντρο Παραστατιτκών Τεχνών ΜΙΤΟΣ (Mitos Web)

▪ Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
ΠΕΙΝΑ του Χαράλαμπου Γιάννου
Παραγωγή: Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ / Technohoros ETHAL)

_____________________________________________
Διοργάνωση:
Cyprus Centre of the ITI / Κυπριακό Κέντρο του ΔΙΘ

Με τη συνεργασία:
της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα – Σπίτι της Κύπρου και του Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation