Εορταστικά δώρα στο Πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης

Εορταστικά δώρα
στο Πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης


Το Γούρι του Μουσείου για το 2020 – Χελωνάκι κόσμημα

Με επιμονή και προσήλωση στο στόχο της η χελώνα, έλεγε ο αρχαίος μύθος, νίκησε την επιπόλαια αυτοπεποίθηση του λαγού σε αγώνα δρόμου. Το καλοσυνάτο ζώο προστάτευε τους ανθρώπους από το κακό μάτι και το αίμα της θεωρούνταν αντίδοτο στο δηλητήριο. 

Το έκθεμα από το οποίο είναι εμπνευσμένο το γούρι του 2020, είναι ένα μολύβδινο μετρικό βάρος με ανάγλυφη χελώνα που χρονολογείται από τον 3ο -1ο αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 2 (αρ. 11) της Αίθουσας των Κλιτύων. 

Τιμή: 28€
Υλικό: Ορείχαλκος
Σχεδιαστής: Μαργαρίτα Μυρογιάννη

 

Acropolis Museum Shop

Πρες παπιέ χελωνάκι

Το πρες παπιέ χελωνάκι έχει σχεδιαστεί σε μεγαλύτερο μέγεθος από το αυθεντικό μολύβδινο μετρικό βάρος με ανάγλυφη χελώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γραφείο ή ως διακοσμητικό.

Τιμή: 16,50€
Υλικό: Κεραμικό
Σχεδιαστής: Αντώνης Παλλές

Χριστουγεννιάτικες μπάλες υδρόβιο πτηνό

Οι δύο χριστουγεννιάτικες μπάλες με μοτίβα γέρανων εν πτήσει είναι εμπνευσμένες από μία σπάνια χρωματισμένη απεικόνιση του πτηνού το οποίο βρίσκεται στο γείσο του πρώτου Παρθενώνα (570 π.Χ.). Τα πουλιά αυτά ήταν για τους αρχαίους σύμβολα ευφυΐας, εγρήγορσης και καλής τύχης.

Τιμή: 12€
Σχεδιαστής: Παρασκευή Πρεβενά

Κεραμικό ρόδι

Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Ο σχεδιασμός του σύγχρονου κεραμικού ροδιού είναι εμπνευσμένος από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 19€
Χρώματα: κόκκινο, λευκό
Υλικό: Το λευκό ρόδι είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Κεραμική σφαίρα

Η κεραμική σφαίρα είναι διακοσμημένη με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της Γεωμετρικής Εποχής (9ος – 8ος αι. π.Χ.) που βρίσκονται στην προθήκη 1 της Αίθουσας των Κλιτύων της Ακρόπολης στο ισόγειο.

Τιμή: 15€
Χρώματα: κόκκινο, μαύρο
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Πορσελάνινος τροχός

Το διακοσμητικό αυτό αντικείμενο είναι εμπνευσμένο από τον χάλκινο τροχό, αφιέρωμα αγνώστου στο Ιερό της Ακρόπολης κατά τον 6ο αι. π.Χ. Το έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη 19 της Αίθουσας της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 15€
Χρώμα: λευκό
Υλικό: πορσελάνη
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές 

 

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στο Πωλητήριο του ισογείου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 9 π.μ. – 5 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 4.30 μ.μ.) / Παρασκευή 9 π.μ. – 10 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 9.30 μ.μ.) / Σάββατο & Κυριακή 9 π.μ. – 8 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 7.30 μ.μ.)