Επετειακή κυκλοφορία στο πλαίσιο “10 χρόνια Puzzlemusik” : Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 9/11/2016 κυκλοφορεί το The MeanTime Sessions ep του Χρήστου Αλεξόπουλου.

Πρόκειται για μία επετειακού χαρακτήρα κυκλοφορία στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων από την ίδρυση της Puzzlemusik. Το ep αυτό κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή: Streaming (Spotify, Tidal κλπ) και Download (iTunes, Google play, κλπ).

Το άλμπουμ “MeanTime» , από τις ηχογραφήσεις του οποίου προέρχονται τα outtakes (παραλειπόμενα) αυτού του 15λεπτης διάρκειας ep, κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik στις 12 Νοεμβρίου 2012.

 

Ιανουάριος 2012: Ο Χρήστος Αλεξόπουλος μπαίνει στα Artracks studios για να ηχογραφήσει το 7ο άλμπουμ του. Είχαν προηγηθεί 3 άλμπουμ στην Hitch-Hyke (Η Άλλη Πλευρά 1999, Παραλλαγές στο Μόνο Θέμα 2001, Και μετά; 2003), το Παραπούνες & Τριαφύνταλλα (πρώτη κυκλοφορία της Puzzlemusik) το 2006, το Vouveau / Βουβό του 2008, και η συνεργασία του με την Αγγελική Δαρλάση στο άλμπουμ για παιδιά Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων το 2010.

 

Η συνέχεια στον ίδιο τον Χρήστο: «Για πρώτη φορά μπήκα στο στούντιο χωρίς προαποφασισμένο υλικό. Είχα περάσει μια περίοδο που απλώς έφτιαχνα συνεχώς κομμάτια χωρίς να έχω κάποιο πλάνο. Μπήκα στο στούντιο και άρχισα να ηχογραφώ αρκετά από αυτά τα κομμάτια σχεδόν στην τύχη. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν ότι ηχογραφήθηκε ένα υλικό τόσο ετερόκλητο που δεν είχε νόημα να συμπεριληφθούν όλα αυτά τα κομμάτια στο ίδιο άλμπουμ. Το είχα υπόψη μου κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων ότι πιθανότατα θα συνέβαινε αυτό. Τελικά μερικά  κομμάτια που όταν τα ηχογραφούσα μου ήταν αδιανόητο ότι θα έμεναν εκτός άλμπουμ, έμειναν προς έκπληξη μου εκτός του τελικού tracklist.»

 

To MeanTime κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου του 2012, περιελάμβανε 10 κομμάτια και είχε διάρκεια 33 λεπτά. Κάποια από τα κομμάτια από τα outtakes, μαζί με ορισμένες πιο απρόβλεπτες και αυθόρμητες στιγμές που προέκυψαν στο στούντιο αποτελούν το υλικό του The MeanTime Sessions ep.

 

Το The MeanTime Sessions ep ηχογραφήθηκε (όπως άλλωστε και το MeanTime άλμπουμ) το πρώτο εξάμηνο του 2012, στο στούντιο ARTRACKS με ηχολήπτη τον Αλέξη Μπόλπαση. Μίξεις: Αλέξης Μπόλπασης Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης Παραγωγή: Αλέξης Μπόλπασης – Χρήστος Αλεξόπουλος

 

The MeanTime Sessions epCover Artwork: Ελένη Κεσαπίδου (επεξεργασία του αρχικού εξώφυλλου του Μαρίνου Τζιάρου)