Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την Τουρκία για θέματα Θεατρικής Αγωγής από την ”Αθηναϊκή Σκηνή”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ”Αθηναϊκή Σκηνή” (Ανώτερη Δραματική Σχολή και Επαγγελματικό Θέατρο) συνεργάζεται με σχολές και αντιπροσωπείες από το εξωτερικό σε προγράμματα θεατρικής επιμόρφωσης μιας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ”Αθηναϊκής Σκηνής” Θόδωρος Κάλβος υπήρξε στο παρελθόν από τους κύριους εισηγητές της ένταξης του μαθήματος του Θεάτρου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Με επιτυχία και σε ιδιαίτερα συγκινησιακό περιβάλλον ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Θεατρική Αγωγή, στο οποίο συμμετείχαν εκαπαιδευτικοί από την Τραπεζούντα της Τουρκίας.

Στο πρόγραμμα, πέραν του σκηνοθέτη Θόδωρου Κάλβου, εισηγητές υπήρξαν ο Μιχάλης Καλαμπόκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, ψυχοθεραπευτής και καθηγητής θεάτρου και ψυχολογίας), η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη (ηθοποιός, σκηνοθέτης, κοινωνική ψυχολόγος, θεατρολόγος και καθηγήτρια) και η Μάρω Θεοδωράκη (μουσικοσυνθέτης, καθηγήτρια μουσικής), καθηγητές με πείρα σε θέματα Θεατρικής Αγωγής.

Οι συμμετέχοντες άκουσαν διαλέξεις, ενημερώθηκαν σε θέματα οργάνωσης και διεξαγωγής μουσικοκινητικής και θεατρικού παιχνιδιού, έλαβαν μέρος σε εργαστήρια έκφρασης και δημιουργικής ενδυνάμωσης και γέμισαν τις αποσκευές τους με γνώσεις για την εισαγωγή της θεατρικής αγωγής στα σχολεία της γειτονικής χώρας.

Στο πρόγραμμα δύο εβδομάδων σημαντική ήταν η συμβολή της έμπειρης τουριστικής ξεναγού Ρίτας Αλικάρη καιώς και της καθηγήτριας Τουρκικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ρίκας Ρομποπούλου.

Οι εκπαιδευτικοί από την Τραπεζούντα ξεναγήθηκαν με μοναδικό τρόπο στους Αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στα μέρη που αντιπροσωπεύουν τον σύγχρονο πολιτισμό της Αθήνας, με τη θερμή φιλοξενία καί της ”Αθηναϊκής Σκηνής”.

Το ραντεβού με το Θέατρο και την Ανώτερη Δραματική Σχολή  ”Αθηναϊκή Σκηνή” δόθηκε από τους Τούρκους εκπαιδευτικούς στην Τραπεζούντα.

Η ”Αθηναϊκή Σκηνή” ήδη προετοιμάζεται και για άλλα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία τόσο με ελληνικούς, όσο και με ξένους φορείς, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η νέα παράσταση του Tunnel of Oppression «ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο VAULT

Η παράσταση “ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ” του Δημήτρη Πλαβούκου, υπό την αιγίδα του Tunnel of Oppression και της Eä – Ενημέρωση, Κατανόηση, Αποδοχή, ανεβαίνει στον Πολυχώρο VAULT από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 26 Νοεμβρίου ...