Ευγενία Παπαγεωργίου: «να αφήσουμε τα περί οικονομικής κρίσης, προς το παρόν, κατά μέρος»

 

 “Φέτος συμμετέχω στο Φεστιβάλ, με την ιδιότητά μου της acting coach, σε δύο ανοιχτά workshops. Το ένα έχει τίτλο ‘Ο ηθοποιός/performer και η θεατρική πρακτική’ (6 και 8/10) και αφορά σε ασκήσεις λόγου και κίνησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε δουλεύει ένα ρόλο. Το δεύτερο είναι το ‘Ηθοποιός και Κινηματογράφος’ (2/10) για όποιον ενδιαφέρεται για την υποκριτική μπροστά στην κάμερα “.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ευγενία Παπαγεωργίου στη συνέντευξή της στη ΓΕΦΥΡΑ με αφορμή τη συμμετοχή της στο 5o Handmade and Recycled Theater Festival

 

 Πότε και πώς ξεκίνησε η καλλιτεχνική σας δράση;

Αυτό που λέμε ‘καλλιτεχνική δράση’ ξεκίνησε από τα χρόνια που ήμουν φοιτήτρια και μέλος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου. Ανεβάσαμε, τότε, Βάκχες και Γκόλφω στην Αθήνα, στο Λέπρεο και την Ολυμπία. Πλέον είχε ριζώσει η επιθυμία για βελτίωση και εξέλιξη, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στη Δραματική σχολή.

 Συνεργασίες που έχετε κάνει ή που θα θέλατε να κάνετε

Μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβονται αυτό που κάνουν και επιτρέπουν διόδους επικοινωνίας με νέα πρόσωπα και ιδέες. Μέχρι στιγμής το έχω πετύχει τόσο μέσα στον ακραιφνώς καλλιτεχνικό χώρο όσο και εκτός αυτού, όπως πχ η πιο πρόσφατη ως συνεργάτιδα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.

Κρίση και τέχνη- Πόσο επηρεάζει η μια την άλλη;

Νομίζω πως κατασκευάζεις, με συγκεκριμένες επιλογές, ένα έργο τέχνης και από εκεί και πέρα…το αφήνεις στην κρίση του ακροατή, θεατή, αποδέκτη. Που και αυτή βελτιώνεται, ασκείται, κρίνεται με τη σειρά της….Και θα έλεγα να αφήσουμε τα περί οικονομικής κρίσης, προς το παρόν, κατά μέρος!

Τι θα παρουσιάσετε φέτος στο φεστιβάλ;  

Φέτος συμμετέχω στο Φεστιβάλ, με την ιδιότητά μου της acting coach, σε δύο ανοιχτά workshops. Το ένα έχει τίτλο ‘Ο ηθοποιός/performer και η θεατρική πρακτική’ (6 και 8/10) και αφορά σε ασκήσεις λόγου και κίνησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε δουλεύει ένα ρόλο. Το δεύτερο είναι το ‘Ηθοποιός και Κινηματογράφος’ (2/10) για όποιον ενδιαφέρεται για την υποκριτική μπροστά στην κάμερα. Το τελευταίο το συντονίζω με έναν εξαιρετικό συνεργάτη κινηματογραφιστή, τον Σεραφείμ Αρκομάνη.

Μελλοντικά σχέδια που σας απασχολούν

Ουυυ πολλά! Μεταξύ αυτών, να παίζω με ομάδες θεατρικές, τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές όπου το έξυπνο χιούμορ και η δημιουργική ατμόσφαιρα να βρίσκονται σε συνεχές αλισβερίσι.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στο 5o Handmade and Recycled Theater Festival; Γιατί το δις εξαμαρτείν καμιά φορά αξίζει τον κόπο!

 

Τίτλος δράσης: ‘Ο ηθοποιός/performer και η θεατρική πρακτική’

Ημέρα/ώρα παρουσίασης: 6/10 (5μμ-7μμ) και 8/10 (6.30μμ-8.30μμ)

Χώρος: Rhythm Hoppers dance studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός