Η « Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

« Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Mε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού,

την Πέμπτη 7 Απριλίου στις  11μμ. στο Θέατρο

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ ,ο θίασος Καρουζέλ του Θωμά Πανδή,

χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά του Κέντρου Αυτισμού “SOS”

Με τη  παιδική παράσταση «Ειρήνη»  του Αριστοφάνη .

 

Πρόκειται για τη παράσταση ‘’Ειρήνη’’ του Αριστοφάνη που έχει  διασκευαστεί ειδικά για παιδιά όλων των ηλικιών με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό και που βρίσκουν αξιοσημείωτη ανταπόκριση από σχολεία, σταθμούς και Δήμους.

‘’Ειρήνη’’

Πως μπορείς να πετάξεις στον ουρανό; Με αεροπλάνο… με ελικόπτερο… με διαστημόπλοιο και με τον… Λευτέρη!!! Ποιος είναι ο Λευτέρης; Ένα μεγάλο σκαθάρι. Με την βοήθειά του ο αγρότης Τρυγαίος θα ανέβει στον ουρανό για να συναντήσει τον Θεό. Εκείνος όμως έχει φύγει μακριά και πίσω του έχει αφήσει τον χαζούλη Ερμή! Ο Πόλεμος αρπάζοντας την ευκαιρία φυλακίζει την Ειρήνη μέσα σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Μόνο ο Τρυγαίος με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να την σώσει…

Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον ουρανό και στην χώρα των μύθων. Μια κωμική διασκευή της ‘’Ειρήνης’’ του Αριστοφάνη για όλα τα παιδάκια με πολλά πρωτότυπα τραγούδια αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών τραγουδιών. Τα παιδάκια συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση τραγουδώντας και χορεύοντας αλλά βοηθώντας και τον Τρυγαίο να ελευθερώσει την Ειρήνη.

Τα διδακτικά και πανανθρώπινα μηνύματα του σημαντικού αυτού έργου του Αριστοφάνη παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδάκια που έμπρακτα μαθαίνουν πως η ειρήνη, το σπουδαιότερο αγαθό, κερδίζεται με συνεργασία και αγάπη.

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Κάλβος σκηνοθετεί με κέφι τους Θωμά Πανδή (Τρυγαίος), Μάριον Τσιτσέκα (Μητέρα, Ερμής, Οπλοπώλης), Βέρα Μακρομαρίδου (Κόρη, Πόλεμος, Ειρήνη, Κρητικός), την μουσική υπογράφει ο Χρήστος Γαλίτης ενώ η διασκευή έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη. Σκηνικά και κουστούμια των F&F.

Η ηχογράφηση έγινε στα studio της

Αθηναϊκής Σκηνής.

 

Μόνο Πέμπτη 7 Απριλίου2016 ‘’Ειρήνη’’στις 11:00

Είσοδος ελεύθερη.

Για πληροφορίες: τηλ. 6948364859

E mail: [email protected]

 

Cirque Invisible @ Παλλάς

Mαγεία, ακροβατικά και υπέροχες εικόνες σε μία παράσταση -«ελιξήριο» της χαράς και της ζωής από τους δύο Μεγάλους Αλχημιστές Εκείνη, η Βικτόρια Τσάπλιν -κόρη του ...