Η θεατρική παράσταση “Women of Passion,Women of Greece” συμμετέχει στην 8η Θεατρική Ολυμπιάδα στην Ινδία

Mετά από μία σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα και σε περιοδεία στην Αυστραλία και στις Βρυξέλλες, η θεατρική παραγωγή “Women of Passion, Women of Greece της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ συμμετέχει στην 8η Θεατρική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιείται φέτος από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 8 Απριλίου στο Νέο Δελχί και σε 16 ακόμα πόλεις της Ινδίας. 

Η αγγλόφωνη παράσταση που ενθουσιάζει και συγκινεί Έλληνες και ξένους θεατές με το δυνατό κείμενο της  Ευγενίας Αρσένη, την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά της Τατιάνας Λύγαρη, την εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη, τη ζωντανή μουσική του Φώτη Μυλωνά και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον θα παρουσιαστεί στο θέατρο Kamani στο Νέο Δελχί και στο θέατρο Kalagrama στη Μπανγκαλόρ.

Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη μας οδηγούν σ’ ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σ’  αυτό το γοητευτικό ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ευγενία (Τζένη) Αρσένη συγγραφή-δραματουργία / Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθεσία-σκηνικά / Ντόρα Λελούδα κοστούμια / Φώτης Μυλωνάς μουσική σύνθεση  / Σπύρος Ρασιδάκης video design / Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί / Δανάη Κουρέτα ειδικές κατασκευές

Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη

Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)

TRAILER ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=f_ha7GLG4vg

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

www.facebook.com/Women-of-Passion-Women-of-Greece