Η ιστορία θα είναι πάντα η ίδια: τελευταίες παραστάσεις

Τελευταίες παραστάσεις: 15, 16,17 & 18 Οκτωβρίου

 

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του πειραματικού θιάσου Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι, οι οποίοι –έχοντας κερδίσει το φετινό διαγωνισμό scratch night στο Bob Theatre Festival 2015, κατάφεραν να κερδίσουν και τις εντυπώσεις των θεατών που είδαν ολοκληρωμένη την παράστασή τους «Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύει» στο BIOS.TESLA

 

Η Υπόθεση:

Η ιστορία ενός μονόκερου που ήθελε να γίνει άνθρωπος. Στην προσπάθειά του να καταλάβει τους ανθρώπους, αποφάσισε να πάει ως θεατής σε μία θεατρική παράσταση. Εκεί παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους ηθοποιούς να αλλάζουν ρόλους και να αφηγούνται ιστορίες και στιγμές από τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων.

 

Στην παράσταση, ακούγονται αποσπάσματα από:

Μωβ Ομπρέλα (Α.Ζέη), Πινόκιο  (Χ.Κουτσουμπέλη), Εκείνος είπε (Σ.Σταυρόπουλος), Ό,τι περιγράφω με περιγράφει (Α.Χιόνης), Ο κλοόυν (Μ.Λαϊνά), Το αμύγδαλο του κόσμου (Ο. Ελύτης), Κυκλισμός του τετραγώνου (Δ.Δημητριάδης), Λαθρεπιβάτης ποδηλάτου (Ν. Χαλκιαδάκη), Αστοχία Υλικού (Π. Χατζημωυσιάδης), Η Κασσάνδρα και ο λύκος (Μ. Καραπάνου), Ο άνθρωπος μέσα στον κύκλο (Μ. Βίζνιεκ), Η οικογένειά μου (Ε. Ακρίτα), Wolfgang (Γ. Μαυριτσάκης) και Η ιστορία θα είναι πάντα η ίδια (Γ.Ζελιαναίος).

 

21

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος:

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζείτε. Η ζωή σας είναι απλώς μία σειρά στιγμών.
Έχω δει πολύ θάνατο, πολύ πόνο, πολλά βάσανα, αλλά επίσης έχω δει και πολλή ζωή, πολλή ομορφιά, πολλά θαύματα. Δεν ξέρετε ποτέ, πότε και πού, θα σας συμβούν, αλλά μένουν μαζί σας σημαδεύοντάς σας παντοτινά.

 

 


Το πρόβλημα του να ζεις δεν είναι η μοναξιά ή ο πόνος ή η απώλεια.. είναι και αυτά, δε λέω.. αλλά το μεγαλύτερο είναι όταν η ζωή δε σε εκπλήσσει πια.. Πέρασα όλη μου τη ζωή παρατηρώντας και μελετώντας τον άνθρωπο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλο αυτό που σας κρατάει ζωντανούς, πιο σημαντικό από το αίμα, το οξυγόνο, ακόμα και από την αγάπη, είναι η ελπίδα.

 

Ταυτότητα Παράστασης:

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου
Κοστούμια: «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας φάλτσοι»

Φωτισμοί: Γιάννης Διδασκάλου

Σκηνικά: Wood for the Soul

Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου

 

Ερμηνεύουν: Βελημβασάκη Αθηνά, Κοτσέλου Μελίνα, Μουζόπουλος Άρης, Μπαμπίλα Μαρία, Πητίδης Μιχάλης, Σβώλη Αθανασία, Σίσκου Ιωάννα, Σοφιά Εμμανουέλα

 

Περισσότερες πληροφορίες:

http://thiasosfaltsoi.wix.com/home

 

Μια παραγωγή του Bob Theatre Festival σε συνεργασία με το BIOS

 

 

Στοιχεία παράστασης

 

 

Τελευταίες παραστάσεις:           Πέμπτη, 15 – Παρασκευή, 16 – Σάββατο, 17

& Κυριακή,  18 Οκτωβρίου 2015

 

 

Χώρος:                                                 BIOS.TESLA Basement, Πειραιώς 84 Αθήνα

Τ.:2103425335 / www.bios.gr

 

 

Ώρα έναρξης:                                    20:30

 

Διάρκεια:                                            60’(χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμή εισιτηρίου:                               10 ευρώ (γενική είσοδος)