Η Κονιόρδου στη συνάντηση για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2107, πραγματοποιήθηκε  η πρώτη συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (International Association for the Reunification of the Parthenon Sculptures–IARPS) στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του πρόεδρου της Διεθνούς Επιτροπής, Louis Godart.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η συνεχής, παραγωγική και στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Διεθνών Επιτροπών, καθώς και η βασική στρατηγική κατεύθυνση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΑ. Στρατηγική η οποία επικεντρώνεται στο αίτημα για επανένωση και ακεραιότητα του Μνημείου, στην σταθερή επιλογή της διπλωματικής οδού και του δρόμου του διαλόγου, τόσο με το Βρετανικό Μουσείο και τη Βρετανική Κυβέρνηση όσο και στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, όπως η ΟΥΝΕΣΚΟ. Όλα αυτά παράλληλα με τον συντονισμό των ενεργειών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Απεβίωσε ο τενόρος Νίκος Χατζηνικολάου

Σήμερα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, απεβίωσε ο διακεκριμένος τενόρος Νίκος Χατζηνικολάου, ένας από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες την Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο οποίος διέπρεψε σε ...