Η “Μαύρη ζάχαρη” στη ΓΕΦΥΡΑ

Η “Μαύρη ζάχαρη” είναι  μια  ομάδα  από πέντε μουσικούς, που επιμένει ότι:«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»

Η “Μαύρη ζάχαρη” μίλησε στη ΓΕΦΥΡΑ για την δουλειά της τους στόχους της αλλά και για άλλα που μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω:

Μιλήστε μας για το ξεκίνημα της Μαύρης ζάχαρης. Πώς γνωριστήκατε, πότε αποφασίσατε να την φτιάξετε;

Η πιο παλιά γνωριμία μετράει 20 χρόνια, του Αχιλλέα Παπαμόσχου με την Αλεξάνδρα Δημητρίου –η οποία γράφει και στίχους– και την παρότρυνσή της να δουλευτούν κάποια κομμάτια που υπήρχαν σε συρτάρια και αξίζει «να βγουν προς τα έξω».. Γύρω στο 2012 αρχίζει η αναζήτηση φίλων μουσικών η οποία παίρνει τη σημερινή της μορφή στα τέλη του 2015. Φρέσκοι δηλαδή, αν και όλα τα μέλη ασχολούνται με τη μουσική αρκετά χρόνια. Οι γνωριμίες έγιναν μέσω αγγελιών και συστάσεων από κοινούς φίλους μουσικούς.00

Από ποιους αποτελούνται οι μαύρη ζάχαρη

Είμαστε οι Christie Bocheva – Φωνή, Αχιλλέας Παπαμόσχος – Κιθάρες, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου – Μπάσο, Γιώργος Χρήστου – Τύμπανα.

Δύο νέα τραγούδια με τίτλο «Είμαι καλά» και «Θα με χάσεις»

Θ’ ακούσουμε δύο τραγούδια ελληνόφωνα με επιρροές από το το rock και blues της δεκαετίας του ’70. Στιχουργικά, το ένα είναι αυτοβιογραφικό (Θα με Χάσεις) και περιγράφει μια κατάσταση που πιθανά έχει συμβεί σε αρκετούς από μας, ενώ το άλλο (Είμαι Καλά) περιγράφει την απάθεια προς όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Τι πρόκειται να μας παρουσιάσετε;

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε 3-4 ακόμα κομμάτια για ηχογράφηση, πέρα αυτών των δύο, όπως επίσης ξεκινήσαμε και τη σειρά ερασιτεχνικών βιντεοσκοπήσεων ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ καθ’ οδόν [BLACK SUGAR On The Road), κατά την οποία παίζουμε κάποια κομμάτια ενώ βρισκόμαστε στο «δρόμο» για μια συναυλία, κάποια συνέντευξη, για τσίπουρα, οπουδήποτε οδεύουμε όλη η παρέα.

Μιλώντας για την Ελλάδα του ’16… Πώς είναι να δημιουργείς εν μέσω αυτής της απάνθρωπης κατάστασης;

Μια χαρά. Δημιουργία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα. Θα υπάρχει όσο υφίσταται η φύση, όσο υπάρχουν άνθρωποι. Είτε σε περιόδους ευμάρειας είτε σε δύσκολες περιόδους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τσιτσάνης έγραψε διαμάντια την περίοδο του πολέμου (Β Παγκοσμιου), εκεί γύρω στο ‘42, ’43, αλλά και άλλοι, πολλοί, σε εξίσου δύσκολες περιόδους.03

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην ελληνική πραγματικότητα; Υπάρχει κοινό εκεί έξω που να αγαπάει τη μουσική;

Ναι, υπάρχει, εμείς έχουμε τη χαρά απ’ το πρώτο μας κιόλας live να παίζουμε σε μεγάλους, γεμάτους χώρους. Είναι πραγματικά υπέροχο. Εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου για μας, τη μουσική μας αλλά και τη μουσική γενικότερα.

Έαν  η μουσική δεν είχε ανακαλυφθεί, πως φαντάζεστε τον κόσμο;

Θα απαντήσουμε με το γνωμικό του Friedrich Nietzsche, «Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»

ΠΩς μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες σας;

Προς το παρόν στη σελίδα μας στο facebook,
https://www.facebook.com/mavrizaxari/
και το κανάλι μας στο youtube
https://www.youtube.com/user/MAVRIZAXARImusic
Συζητάμε και τη δημιουργία του δικού μας website αλλά προς το παρόν ρίχνουμε το βάρος του χρόνου μας στις ηχογραφήσεις.

Καλή συνέχεια, να περνάτε όμορφα
Μ/Ζ

News Ticker

«Μικροί Φαρισαίοι» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά   από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας σε σκηνοθεσία του  Γιάννη Μαλλούχου ...