Η νέα ταινία του Γιάννη Μπλέτα προβάλλεται το Σάββατο 13.10 @ Φεστιβάλ ‘Micro μ’

Το ‘Τάμα’ είναι η έκτη ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Γιάννη Μπλέτα, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο με τον Γιάννη Χατζηκυριάκο. Γυρίστηκε σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης και εκτυλίσσεται την ημέρα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, γύρω από «ένα οικογενειακό τραπέζι, ένα κομμάτι φανουρόπιτα και ένα πτώμα».

Η ταινία επιλέχθηκε, μαζί με άλλες 14, στο διαγωνιστικό τμήμα του 8ου Διεθνούς Ταυτόχρονου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «μ» (IMMF 2018), το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο του φεστιβάλ, σε Ελλάδα και εξωτερικό. H 1η ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, ενώ η “αγαπημένη” ταινία του κοινού, μαζί με τα Βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείας και Α’ Ανδρικής ερμηνείας, θα ανακοινωθούν την Κυριακή 14.10 σε μια διαδραστική τελετή λήξης με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF 2018.

Αναλυτικότερα, το διαγωνιστικό μέρος (προβολή 15 ελληνικών ταινιών & ψηφοφορία κοινού) θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (19:00-23:00) στις εξής πόλεις: Αθήνα / Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), Θεσσαλονίκη / Θέατρο Αθήναιον (Λ. Βασιλίσσης Όλγας 35), Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Παρίσι, Αλεξάνδρεια και Κοπεγχάγη.

Το ‘Τάμα’ θα προβληθεί επίσης στο πλαίσιο του 60υ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (24 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2018, www.chaniafilmfestival.com).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ IMMF 2018 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, ώρα 13:00, στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Επισυνάπτεται αναλυτικό Δελτίο Τύπου της ταινίας, καθώς και φωτογραφικό υλικό

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS ΤΑΙΝΙΑΣ

Teaser Trailer: https://vimeo.com/283653121

Επίσημη Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/tamashortmovie/

Imany: My April Diary…

Δείτε το μήνυμα της  Imany για τον Απρίλη και το νέο της άλμπουμ. It’s April already and I love it ! It’s my favorite month of the ...