Η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει το μοιρολόι του Μάρκου Μπότσαρη στα Μποτσάρεια 2018

Το Σάββατο 11 Αυγούστου στο Κεφαλόβυσο Καρπενησίου, το θεατρικό πολυμεσικό δρώμενο “ Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία”, σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη, θα εμπλουτίσει τα φετινά «Μποτσάρεια 2018» που θα διεξαχθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο πολυμεσικό έργο παρουσιάζονται, για πρώτη φορά,  τα γεγονότα της Μάχης ο θάνατος του ήρωα και το πέρασμά του στην αθανασία και τη μνήμη, μέσα και από τα απομνημονεύματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, της εποχής, τα οποία αφηγείται σε ηχογραφημένα αποσπάσματα, ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, πλαισιωμένος από ηθοποιούς και αφηγητές.

Ο Μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έγραψε την πρωτότυπη μουσική που επενδύει το έργο και τα κομμάτια που χορογραφήθηκαν από τον Nicola Gabriel.
Στα ηχητικά αποσπάσματα ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί και αφηγητές:  Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Αντριάνα Αργυροκαστρίτου, Παναγιώτης Πραγαλός, Νατάσα Μποζίνη

Οι μουσικοί του παραδοσιακού συγκροτήματος ΄΄ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ΄΄ Δημήτρης Ρίζος στο κλαρίνο και Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα στο λαούτο, έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα, στο έργο.

Το μοιρολόι του Μάρκου Μπότσαρη θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καρατζή

Επί σκηνής, θα βρίσκονται δεκάδες εθελοντές της περιοχής μας και μέλη των Συλλόγων: «Καρπενησίου» «Παναγία» και «Αγίου Νικολάου  Η Αναγέννηση», που συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν όχι μόνο με τη φυσική τους παρουσία αλλά και με τα λαογραφικά εκείνα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν την αναπαράσταση της Ελλάδας εκείνης της εποχής.

Διεύθυνση παραγωγής, συντονισμός: Αντριάνα Αργυροκαστρίτου
Οι ηχογραφήσεις και η  επεξεργασία του  ήχου, έγιναν από το : Studio Amid
Βοηθός Σκηνοθέτη Ελένη Σιαξαμπάνη
Υπεύθυνος σκηνής: Διονύσης Παρούτσας

Η ιδέα και η παραγωγή είναι του Δήμου Καρπενησίου & του Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων ‘’Μάρκος Μπότσαρης΄΄

Η κλασική τέχνη του Λαϊκού Κλαρίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει μια σπουδαία μουσική συνάντηση με 4 κορυφαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές: Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης Γιώργος Κωτσίνης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος ...