Η Νεκταρία Καραντζή ταξιδεύει τους βυζαντινούς ήχους στην Ισπανία

Τα τελευταία χρόνια η φωνή της αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικό, αποτελώντας μία από τις κορυφαίες επιλογές σημαντικών Φεστιβάλ και διοργανώσεων Θρησκευτικής Μουσικής, ανά τον κόσμο.
Η Νεκταρία Καραντζή, με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα και συνεργασίες στην έως τώρα πορεία της, έχει αναγνωριστεί διεθνώς στον χώρο της θρησκευτικης-ιερής μουσικής, ως η «ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης». Αποτελεί μοναδική περίπτωση Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εξειδικεύεται στο βυζαντινό αλλά και παραδοσιακό μέλος, το οποίο παρουσιάζει μέσω συναυλιών αλλά και μέσω ημερίδων και masterclass σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, των οποίων έχει υπάρξει προσκεκλημένη, όπως η Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το New York University. Έχοντας μαθητεύσει πλάι στον μεγάλο Έλληνα Δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη, διατηρεί και διασώζει στο ρεπερτόριό της τον αυθεντικό τρόπο διδασκαλίας και απόδοσης της μουσικής της Θράκης, της Μ. Ασίας και της Μακεδονίας που διδάχθηκε από τον ίδιο. Η συνεργασία της με τον διεθνούς φήμη Πιανίστα, Αρχιμουσικό και Συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο που ταξίδεψε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε κομβικό σημείο στην πορεία της, αποσπώντας θερμή αποδοχή κοινού και κριτικών που μίλησαν για την “πιο εμπνευσμένη πρόταση σύνδεσης Δύσης και Ανατολής”, εκθειάζοντας  τη φωνητική της ικανότητα να αποδίδει “με ευαισθησία και εσωτερικότητα τα ιερά κείμενα, αναδεικνύοντας εναν αρχέγονο και μυστικό ήχο που μιλά βαθειά στις ψυχές”. Στις σημαντικές συνεργασίες της περιλαμβάνεται και εκείνη με την κορυφαία και διεθνώς καταξιωμένη τραγουδίστρια της ουγγρικής παράδοσης, Marta Sebestyen αλλά και με την περίφημη ανδρική χορωδία Saint Efraim Male Choir.
Η Νεκταρία Καραντζή στις 12 και 13 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Ισπανία, για να παρουσιάσει ένα σεμινάριο με θέμα τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική στο κοινό του Oviedo αλλά και για μία μοναδική συναυλία στον ιστορικό ναό “San Isidoro el Real di Oviedo”, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής “Ciclo de Musica Sacra / Maestro de la Roza”.

OPEN SEPTEMBER 6 @ VAULT

   Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει το 6ο OPEN SEPTEMBER. Στείλε την δική σου συμμετοχή και γίνε μέρος σε ένα πολυδιάστατο Φεστιβάλ που περιλαμβάνει όλες τις ...