Η Χίλντα Παπαδημητρίου και ο Στάθης Καλύβας παρουσιάζουν τα βιβλία τους

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, η Χίλντα Παπαδημητρίου παρουσιάζει το βιβλίο της “Η συχνότητα του θανάτου” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στο Public Τσιμισκή.

Το φθινόπωρο του 2009, η λαμπερή βιτρίνα της Αθήνας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν με αφοσίωση, να ερωτεύονται με πάθος, να αγαπούν τη μουσική, να διασκεδάζουν και να… σκοτώνουν. Αυτό θα διαπιστώσει ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος όταν κληθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας γυναίκας στις παρυφές του οδού Αθηνάς. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν στην MP3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μουσική και τη διασκέδαση. Εκεί θα γνωρίσει τον μικρόκοσμο των ανεξάρτητων ροκ ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκρουστεί με παλιούς γνώριμους και ανθρώπους της νύχτας και θα συναντήσει μια γυναίκα, μοιραία κι επικίνδυνη, σαν ηρωίδα παλιομοδίτικου νουάρ. Κάθε τόσο, στα πόδια του θα μπλέκει ένας εκκεντρικός άστεγος, ο οποίος γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απ’ όσα λέει. Ποια φαντάσματα του παρελθόντος καταδιώκουν αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους; Τι τους φοβίζει και γιατί κρατούν το στόμα τους κλειστό;

Στην καινούργια περιπέτειά του, ο Χάρης Νικολόπουλος και η αφοσιωμένη ομάδα των συνεργατών του θα εμπλακούν προσωπικά στην υπόθεση που καλούνται να διαλευκάνουν. Στην πορεία της εξιχνίασης, ο Χάρης θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αξιωματικός του τμήματος εγκλημάτων κατά της ζωής και προσωπικής ελευθερίας Γιώργος Αποστόλου και η δημοσιογράφος Εύα Κουσιοπούλου.
unnamed (1)

Ο Στάθης Καλύβας παρουσιάζει το βιβλίο του
@8/02 και ώρα 21.00 | Public Συντάγματος
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21.00, ο Στάθης Καλύβας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Που είμαστε και πού πάμε;” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στο χώρο του Public Café Συντάγματος.

Τα τελευταία εφτά χρόνια κυριάρχησαν οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις αντί της αυτογνωσίας και της διόρθωσης των σφαλμάτων που κάναμε ως κοινωνία. Όσο όμως επιμένουμε να πορευόμαστε στους λάθος δρόμους, τόσο θα παραμένουμε παγιδευμένοι στο τέλμα, με το φάσμα της καταστροφής να επικρέμεται πάνω μας.

Ο Στάθης Ν. Καλύβας είναι καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ). Το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το Gregory Luebbert Best Article Award, το Mary Parker Follett Prize για το καλύτερο άρθρο και το J. David Greenstone Prize για το καλύτερο βιβλίο, που απονέμονται από τον τομέα Πολιτικής και Ιστορίας της APSA, καθώς και το Council of Graduate Schools Distinguished Dissertation Award.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διευθυντής περιεχομένου του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις, η Νίκη Κεραμέως βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, τομεάρης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, δικηγόρος, ο Δημήτρης Π.Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας- αρχισυντάκτης του περιοδικού ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ και ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου.