Η Fide Köksal στον Ιανό

Fide Köksal 

Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ 

«Komşu σημαίνει Γειτόνισσα» 

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

 

Fide Köksal … μια φωνή που έρχεται από το Αιγαίο και τραγουδάει μελωδίες και στίχους από την Ανατολία και την Ελλάδα, που χορεύουν σε αρμονία… «τίποτα δεν είναι “ξένο”…» Ένα μουσικό ταξίδι με ένα καράβι που πλέει στα νερά της μουσικής…

 

Μια μοναδική παράσταση αποκλειστικά για το κοινό  του Ιανού, με τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία, με την ερμηνεία της Fide Köksal και τη συνοδεία του Γιώργου Στογιώργη στο κανονάκι και του Νάσσου Σωπύλη στο πιάνο. Μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια γνωστά και στις δύο χώρες, με μελωδίες κοινές και οικείες  κομμάτια από την Ελλάδα, την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας, την Σμύρνη, με ήχους του Αιγαίου που μας ενώνει.

 

Λίγα λόγια για την Fide

Η Fide Köksal γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Σµύρνη. Ξεκίνησε να τραγουδάει από µικρή ηλικία όπου συµµετείχε στην χορωδία της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλέόρασης (TRT). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήµες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήµιο του Μαρµαρά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα σπούδασε µουσική στην Ακαδηµία των Τεχνών Mujdat Gezen.

Το 2004, συνέχισε τις σπουδές της στο Istanbul University Conservatory στο τµήµα του Μουσικού Θεάτρου. Το 2006 ήρθε στην Ελλάδα όπου συνεργάστηκε µε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και δηµιουργούς. Παράλληλα, µε την καριέρα της στο τραγούδι συµµετείχε και στην τηλεοπτική σειρά «Ματωµένα Xώµατα», όπου συνεργάστηκε µε το Γιώργο Νταλάρα και τραγούδησε δύο τραγούδια του Βασίλη Δηµητρίου, σε δικούς της στίχους.

Το Νοέµβριο του 2010 σε συνεργασία µε τον µεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίµη Πλέσσα κυκλοφόρησε το πρώτο της CD µε τίτλο “Bridges” που περιλαµβάνει 10 τραγούδια του συνθέτη. Τους Τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρµογή υπογράφει η Fide Köksal.

Το 2013 κυκλοφόρησε από την EMI το 2ο της CD με τίτλο “Büyü”, σε μουσική των Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Νάσσου Σωπύλη, Armenak Markosyan και της ίδιας, πάντα σε δικούς της στίχους.

Fide Poster Ianos

Πληροφορίες

Είσοδος: 10€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

 

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:

Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr