«ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΙΙ» στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με τoν μη κερδοσκοπικό θεατρικό σύλλογο  ΟmΑ  συνεχίζουν την πετυχημένη θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΙΙ» με δύο ακόμα παραστάσεις στο  Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)  την Δευτέρα 27 Μαρτίου και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00,   με τις συγκλονιστικές ερμηνείες του Τάσου Χαλκιά, του Νίκου Νικολάου και  του Φίλιππου Ζαρφειάδη σε κείμενα του Δημήτρη Μποσκαϊνου,  καθώς και τις άρτιες ερμηνείες της Γιολάντας Μπαλαούρα, της Άντας Τσεσμελή Edwards και της Δέσποινας Γωνιάδου σε κείμενα της Άντας Τσεσμελή Edwards.

 «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΙΙ»

 

της Άντας Τσεσμελή Edwards

 

Δευτέρα 27/03/17 & Τρίτη 28/03/17

 

Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: ΟΣΠΡΙΑ – ΛΑΔΙ – ΚΡΕΑΣ

 

ΥΠΕΡ ΤΗΣ

 

 «ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Έρχεται κάποτε η στιγμή που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του.  Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;

 

Οι βραβευμένοι Καθρέφτες της Άντας Τσεσμελή Edwards μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων επιστρέφουν με το sequel Καθρέφτες ΙΙ με τους Τάσο Χαλκιά, Νίκο Νικολάου και Φίλιππο Ζαρφειάδη, σε κείμενο του Δημήτρη Π. Μποσκαΐνου. Ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.

Τρεις άντρες – ο δημόσιος υπάλληλος Θεμιστοκλής, ο ιδιωτικός υπάλληλος Σωκράτης και ο Στρατηγός εν αποστρατεία Τάσος – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.

 

Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία οι τρεις ήρωες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια αρκετά δυνατοί για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.

Οι Καθρέφτες ΙΙ φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.

 

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα ανδρών |  Δημήτρης Π. Μποσκαΐνος

Κείμενα γυναικών | Άντα Τσεσμελή Edwards

Διανομή | Τάσος Χαλκιάς – Νίκος Νικολάου – Γιολάντα Μπαλαούρα – Άντα Τσεσμελή Edwards – Δέσποινα Γωνιάδου – Φίλιππος Ζαρφειάδης

Σκηνογραφία – Κοστούμια | Αθανάσιος Κολαλάς

Τεχνική επιμέλεια | Παναγιώτης Κουντουράς

Συνδιοργάνωση | ΟmA   & Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας

Παραγωγή | ΟmA (www.ouranosmeasteria.com)