Κομοτηνή: 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι που βρισκόμαστε σ’ αυτή την περιοχή» δηλώνει ο Βαγγέλης Μουντούνης , διεθνούς φήμης κιθαρίστας και συνθέτης. Αφορμή για την έλευση του στην Κομοτηνή στάθηκε το 3ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη, Δ. Σβυντρίδη και την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής. «Κάνουμε κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ. Γίνεται στην Κομοτηνή ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθαριστών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε επαρχιακή πόλη.»

Σύμφωνα με τον Σολιστ, Στέλιο Γκόλγκαρη, θα ακουστούν έργα διάσημων συνθετών από όλο τον κόσμο. «Συνδέονται και συμπράττουν μαζί τέσσερις ορχήστρες από Θράκη, από την Καβάλα, από την Δράμα » δηλώνει ο κος Γκόλγκαρης κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο κιθαριστικό σύνολο. «Στην ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και ένα θρακιώτικο έργο » αποκαλύπτει ο ο ίδιος και ο δημιουργός του έργου, ο κος Σβυντρίδης, σεμνός και ταπεινός πάντα, σημειώνει πως ότι είναι ειδικά γραμμένο για το Φεστιβάλ, στο γνωστό θέμα Ρωμιοπούλα.

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι παιδιά από διάφορες σχολές της κιθάρας αναπνέουν μαζί, παίζουν μαζί και δείχνουν ότι η μουσική είναι κάτι που μας ενώνει » δηλώνει η κα Ραζί προσθέτοντας «αν το ακολουθήσουμε μπορεί να μας πάει πολύ μακριά. Κάθε φορά που τελειώνουν οι συναυλίες ο Βαγγέλης Μποντούνης γυρίζει στο κοινό και δείχνοντας την ορχήτσρα λέει «αυτή είναι η Ελλάδα»».

«Είναι μέσο έκφρασης, ανάγκη για δημιουργία, βγάζουμε αυτό που έχουμε μέσα μας. Είναι κάτι που το αγαπάμε, αλλιώς είναι δύσκολο να ασχολείσαι με τη μουσική ειδικά αυτή την εποχή » δηλώνει ο Μιχάλης Σουρβίνος και ο Γιάννης Γιαγουρτάς με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη προσθέτει «παρά τη δυσκολία που υπάρχει η τέχνη και ο πολιτισμός είναι ένα από τα δυνατά όπλα που μπορούν να αναδείξουν την πατρίδα μας ακόμη περισσότερο.» Μιλώντας τέλος για το Φεστιβάλ ο κος Σουρβίνος σημειώνει «Το Φεστιβάλ της Κομοτηνής θα γίνει θεσμός.» για να ακούσει τον κο Μπουντούνη να προσθέτει «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη αυτό που κάνουμε που έχει πάψει να είναι ένα μουσικό γεγονός, είναι ανάγκη να υπάρχει στη Θράκη»

Φώτο:Οι Κιθαρίστες στο studio της ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

ΠΗΓΗ;ΕΡΤ

“Το δάνειο” συνεχίζεται στο Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ

Μετά από ενάμιση χρόνο μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και μια “μετακόμιση” στο Θέατρο Γκλόρια, Το δάνειο του Τζόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και ...