Κυκλοφορεί στις 20 Ιουνίου «Το Ποίημα Που Έγινε Τραγούδι»

Η Feelgood Records και το διαδικτυακό ραδιόφωνο toradiofono.gr παρουσιάζουν το άλμπουμ «Το Ποίημα Που Έγινε Τραγούδι». Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της ομώνυμης συναυλίας που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2015, με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του δημοφιλούς διαδικτυακού ραδιοφώνου, αλλά και την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

 

Το άλμπουμ περιέχει 14 μελοποιημένα ποιήματα, ηχογραφημένα ζωντανά όπως ακούστηκαν στη συναυλία από αγαπημένους ερμηνευτές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας,  ο Χρήστος Θηβαίος,  η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Γιώτα Νέγκα, η Μελίνα Τανάγρη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρία Βουμβάκη, η Ηρώ, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και οι Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης. Πρόκειται για μελοποιημένα ποιήματα που έχουν δισκογραφηθεί και ακουστεί ξανά είτε με τους ίδιους, είτε με άλλους ερμηνευτές στο παρελθόν. Τα τραγούδια «Επινίκιο» και «Το Πλήθος» περιλαμβάνονται για πρώτη φορά σε ένα άλμπουμ.

 

Το άλμπουμ «Το Ποίημα Που Έγινε Τραγούδι» παρουσιάζει την ποίηση σπουδαίων ποιητών (Οδυσσέα Ελύτη, Κωστή Παλαμά, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καββαδία, Τάσου Λειβαδίτη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Γκανά) αλλά και νεότερων στιχουργών (Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Τζένη Μαστοράκη) όπως μελοποιήθηκαν από τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Δήμο Μούτση, Ηλία Ανδριόπουλο, Λένα Πλάτωνος, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μελίνα Τανάγρη,  Μαρία Βουμβάκη, Μιχάλη Καλογεράκη, Γιώργο Τσαγκάρη, Θέμη Καραμουρατίδη και Άγγελο Τριανταφύλλου.

 

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στο Βοτανικός Live Stage στα πλαίσια της συναυλίας «Το Ποίημα Που Έγινε Τραγούδι», αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης . Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην συναυλία ήταν ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και ο Δημήτρης Σιάμπος στην κιθάρα, ενώ ηχολήπτες ήταν ο Γιάννης Παξεβάνης και ο Αντώνης Ζαχόπουλος. Το εξώφυλλο του άλμπουμ κοσμεί ένα έργο του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου και το artwork επιμελήθηκε ο Πέτρος Παράσχης. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας την προσπάθεια του αυτοδιαχειριζόμενου διαδικτυακού ραδιοφώνουtoradiofono.gr.