Κώστας Λειβαδάς & Μελίνα Ασλανίδου για πρώτη φορά μαζί // Νέο Τραγούδι

0

Μετά την εκκωφαντική επιτυχία του τραγουδιού «Η επιμονή σου», που έγραψε και τραγούδησε με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Κώστας Λειβαδάς επιστρέφει με μια ακόμα συνεργασία, αυτή τη φορά με τηνΜελίνα Ασλανίδου.

Ένα τραγούδι γεννημένο ένα βροχερό πρωινό σε έναν θρυλικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, την Ίωνος Δραγούμη. Μια μουσική καρτ-ποστάλ φορτωμένη αναμνήσεις και βιώματα που ερμηνεύουν με έντονη συγκινησιακή φόρτιση οι δυο τους.

Το τραγούδι προλογίζει την κυκλοφορία της συλλογής με τίτλο «Φωτιά που δεν θα σβήσει» με τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει όλα αυτά τα χρόνια ο Κώστας Λειβαδάς, τραγουδισμένα από τον ίδιο αλλά και σπουδαίους τραγουδιστές.

 

«Η φίλη μου Μελίνα Ασλανίδου, υπήρξε από την αρχή στη σκέψη μου και στην καρδιά μου, μοναδική και απαραίτητη συνοδοιπόρος σε αυτή τη βόλτα. Μοιράστηκε αμέσως τη συγκίνησή μου για την ιστορία του τραγουδιού και με την σπουδαία σε καταγωγή και μαστοριά λαϊκή φωνή της, έγινε η θηλυκή ψυχή του τραγουδιού, περπατώντας και εκείνη μέσα της τους δρόμους αυτής της πόλης που ξέρει τόσο καλά. Της πόλης της. Θα την ευχαριστώ πάντα γι’ αυτό.

Το τραγούδι «βρέχει στην  Ίωνος Δραγούμη» ολοκληρώθηκε φυσικά, όπως όλα τα τραγούδια που  είχαν μια ιδιαίτερη σημασία για μένα και έκρυβαν μια μυστηριώδη διάθεση για συνάντηση, σε μια ανύποπτη στιγμή. Και σε μια ανύποπτη στιγμή άρχισα να το συζητώ με τον σταθερό συνεργάτη και πολύτιμο φίλο μου μαέστρο Γιώργο Ζαχαρίου. Η συγκίνησή του και η διάθεσή του και εκείνου για απλά και ουσιαστικά παιξίματα στο τραγούδι, μου θύμισαν για μια ακόμα φορά γιατί τον θαύμαζα από πάντα. Γιατί αγαπάει πάνω απ’ όλα τα τραγούδια πάνω απ’ όλα.

Όπως και ο μάγος Μανώλης Καραντίνης, με τα δάχτυλα από ψυχή και τους ανιχνευτές αισθήματος  στο φουλ, που με τα μαντολίνα του, τις κιθάρες του και το μπουζούκι του, έδωσε καταλυτικά το σχήμα και την καρδιά της ευγένειας, του πάθους και της αγωνίας του τραγουδιού. Τόσο λυρικά, όσο δραματικά. Στην κόψη…»

 

Καλή ακρόαση και καλή άνοιξη,

Κώστας Λειβαδάς

No comments