Λέσχες Ανάγνωσης στο πατάρι του Κέδρου για 2η Χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λειτουργούν οι Λέσχες Ανάγνωσης των εκδόσεων Κέδρος.

Κάθε απόγευμα Τετάρτης στις 7 μ.μ., συναντήσεις και συζητήσεις για την αναγνωστική εμπειρία, παρουσία συχνά των ίδιων των συγγραφέων. Συνεχίζουν τη λειτουργία τους από πέρυσι η Λέσχη Αστυνομικού Μυθιστορήματος με τον Δημήτρη Μαμαλούκα και η Λέσχη Πεζογραφίας με τη Βιβή Γεωργαντοπούλου, ενώ από φέτος προστίθενται η Λέσχη Ανάγνωσης Ποίησης με τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου καθώς και η Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικού βιβλίου, απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς, με τη Γεωργία Μουντζούρη.

Υπεύθυνος Λεσχών: Γιώργος Ξενάριος

 

Το πρόγραμμα συναντήσεων:

  • Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα: Παιδικό βιβλίο, για εκπαιδευτικούς, με τη Γεωργία Μουντζούρη (συνάντηση γνωριμίας: 2 Νοεμβρίου).
  • Κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα: Ποίηση, με τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου (συνάντηση γνωριμίας: 12 Οκτωβρίου).
  • Κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα: Αστυνομικό μυθιστόρημα, με τον Δημήτρη Μαμαλούκα.
  • Κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα: Πεζογραφία, με τη Βιβή Γεωργαντοπούλου.

 

Η συμμετοχή στις λέσχες είναι δωρεάν.

Χώρος συναντήσεων: βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κέδρος, Γ. Γενναδίου 3, Αθήνα.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3809712.

 

 

Ο Γιώργος Ξενάριος (συγγραφέας, κριτικός, μεταφραστής, αρθρογράφος) γεννήθηκε στην Αθήνα.

Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1990 («Η πτώση του Κωνσταντίνου», εκδ. Καστανιώτη). Ακολούθησαν: «Οι δίδυμοι» (εκδ. Καστανιώτη, 1994), «Σμιλεύοντας το φως» (εκδ. Καστανιώτη, 2001, βραχεία λίστα Βραβείου «Διαβάζω») και «Στην άκρη του κόσμου» (εκδ. Κέδρος, 2011, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου  Μυθιστορήματος και βραχεία λίστα Βραβείου «Διαβάζω»).

Ως κριτικός συνεργάστηκε με το ένθετο «Βιβλιοθήκη» της «Ελευθεροτυπίας» (2000-2009) και με το «Διαβάζω» (2005-2012), ενώ διατηρούσε μόνιμη στήλη στο περιοδικό «Έξοδος» (2007-2010). Παράλληλα, κείμενά του (άρθρα, σχόλια, κριτικές) δημοσιεύονται τακτικά σε εφημερίδες («Βήμα», «Καθημερινή» κλπ.) και σε λογοτεχνικά περιοδικά («Το Δέντρο», «Η Λέξη» κλπ.).

Ως μεταφραστής έχει μεταφράσει πάνω από 20 τίτλους από τα γαλλικά, εκ των οποίων δύο (ο «Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου» του Φλωμπέρ [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2006] και οι «Σαρκοβόρες ιστορίες» του Μπερνάρ Κιρινί [εκδ. Μεταίχμιο, 2010]) ήταν στη βραχεία λίστα του Βραβείου Μετάφρασης του ΕΚΕΜΕΛ.

Έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής-Deree (2003-2006), ενώ οργάνωσε και ήταν ο βασικός εισηγητής του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής στις Εκδόσεις Μεταίχμιο (2006-2010). Επίσης δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση (από τα γαλλικά) στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο ΕΚΕΜΕΛ (2000-2003). Από το 2011 μέχρι το 2014 δίδαξε δημιουργική γραφή στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Γενικός γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων (2007-2010), της οποίας είναι μέλος από το 2002, ενώ διετέλεσε μέλος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, της κριτικής επιτροπής του βραβείου Balcanica (2011). Μέλος της επιτροπής Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων (2012-2013).

 

Ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945.
Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1966 με την ποιητική συλλογή Ποιήματα. Από το 1982 ως το 1998 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό Γράμματα και Τέχνες.
Έχει δημοσιεύσει δεκατρείς ποιητικές συλλογές, έξι βιβλία με πεζά και πέντε βιβλία κριτικής και δοκιμίου.
Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω για την ποιητική συλλογή Κλεμμένη ιστορία, το 2009 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του ποιητικού του έργου και το 2012 με το Βραβείο Νουβέλας – Διηγήματος του περιοδικού Διαβάζω για το αφήγημα Νερό.

 

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού, Η απαγωγή του εκδότη, Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα, (που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ – ΕΡΤ 2007), Η μοναξιά της ασφάλτου, καθώς και τα Κοπέλα που σε λένε Φίνι και Κράτα μου το χέρι.

Το πρώτο του βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες όπως Είσοδος Κινδύνου, Το τελευταίο ταξίδι, Ελληνικά Εγκλήματα, Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα κ.ά. Έχει γράψει επίσης το τετράτομο έργο παιδικής λογοτεχνίας Κρις Πινόκιο & Νοεμί Αστράκη, Τα Παιδιά του Χρόνου. Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών είναι το πέμπτο του αστυνομικό μυθιστόρημα.

http://www.mamaloukas.blogspot.com

 

Η Βιβή Γεωργαντοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική, όμως επαγγελματικά ασχολήθηκε με την αργυροχρυσοχοΐα (ως το 2004) και το εικαστικό βιβλιοπωλείο «Degas» (ως το 2012). Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια σχετικά με την τέχνη του βιβλίου και την Λογοτεχνία (με σημαντικότερα εκείνα στο ΕΚΕΒΙ για την επιμέλεια και διόρθωση κειμένου και την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία) και αρκετές ημερίδες με θέμα την Λογοτεχνία και την Ιστορία, τα λογοτεχνικά ρεύματα, την γενιά του ’30 κ.ά.

Διατηρεί το μπλογκ  lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.gr  και την ομώνυμη λέσχη Ανάγνωσης από το 2008 μέχρι τώρα. Το ενδιαφέρον και η συνεχής προσέλευση μελών /αναγνωστών που πλαισίωσαν και συνεχίζουν να παρακολουθούν την λέσχη την έκανε να πιστέψει πολύ στην λογική που τις διέπει και να διαπιστώσει στην πράξη την αναγκαιότητα και την συμβολή τους στην διάδοση της φιλαναγνωσίας.

Αυτό έφερε την δημιουργία και τον συντονισμό τριών ακόμα λεσχών ανάγνωσης, μια λέσχη ανάγνωσης στην συλλογικότητα «Μεσοποταμία» (η οποία έχει σταματήσει) στο Μοσχάτο, εκείνην που φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια στον πολυχώρο των εκδόσεων  Καλέντη στο Ελληνικό και μια Τρίτη, πιο πρόσφατη (Σεπτέμβριος του 2015 ) που φιλοξενείται στον χώρο των εκδόσεων Εύμαρος στη Δάφνη.

Από τις αρχές του 2016 ξεκίνησε την δημιουργία ενός μη θεσμικού πανελλαδικού και παγκυπριακού δικτύου λεσχών ανάγνωσης ώστε να υπάρχει δυνατότητα και τρόπος επικοινωνίας και συνεργασίας των λεσχών.

Γράφει δια-κριτικά κείμενα, πάντα δηλαδή με την ματιά τής αναγνώστριας, για τα βιβλία που διαβάζει και τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται στο προσωπικό της ιστολόγιο, σε βιβλιοφιλικά και  πολιτιστικά ηλεκτρονικά έντυπα (Fractal, Amagi, Cantus Firmus κ.ά) και στην Βιβλιονέτ.

 

Η Γεωργία Μουντζούρη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Αυστραλία και σήμερα ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από το 2000 εργάζεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Τα ενδιαφέροντά της αφορούν τη διδακτική των μαθηματικών και τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων για τα μαθηματικά. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με αντικείμενο τη διδακτική των μαθηματικών στις μικρές ηλικίες. Έχει οργανώσει και συντονίσει βιωματικά εργαστήρια, σε ημερίδες και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πεδία της διδακτικής των μαθηματικών και των μουσειακών προγραμμάτων. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Αρθρογραφεί σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά, σε παιδικά ένθετα εφημερίδων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο νηπιαγωγείο (Δίπτυχο, 2003) και Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004. Δραστηριότητες για την προσχολική ηλικία (ΥΠΕΠΘ-ΑΘΗΝΑ 2004). Ο βασιλιάς των αριθμών είναι το πρώτο της προσωπικό βιβλίο.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί της, μπορείτε να της γράψετε στα: [email protected] ή facebook: georgia.mountzouri

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μαυρακάκη

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ

 

την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χριστίνα Οικονομίδου, συγγραφέας

Μάρκος Φράγκος, δημοσιογράφος.

 

PUBLIC Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός 103.7 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ρόδου και οι εκδόσεις Κέδρος
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου
του Βαγγέλη Ραπτόπουλου
Λεσβία
το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ.
στο Rock n’ Roll Music Diner (Πλατεία Αρίωνος, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου).

Τον συγγραφέα και το βιβλίο θα προλογίσει η φιλόλογος, Ουρανία Μπάνου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικός τέχνης-συντονίστρια ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ρόδου)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Πάρου, το βιβλιοπωλείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΜΕ (1965-2015)

 

την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημητρακόπουλου (στην παλιά αγορά της Παροικιάς).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Stella Lubsen-Admiraal, αρχαιολόγος, Κωνσταντίνα Ανδρεάκου, μουσικοπαιδαγωγός-πιανίστρια και η συγγραφέας.

 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Μοσχούλα Κοντοσταύλου, νομικός-συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και υπογραφή βιβλίων.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ σας προσκαλούν

σε μία βραδιά γνωριμίας με τον συγγραφέα Ευάγγελο Μαυρουδή

με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου που έγραψε με τον Κώστα Κουτσομύτη

 

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΝΓΚΟ

Νίκος Ζαχαριάδης, η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη

 

τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, στις 8:00 μ.μ.

 

Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου θα παρουσιάσει τον συγγραφέα και το έργο του

(τριλογία ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ και Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΙ)

 

Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά 32100 | ΤΗΛ. 22610 23136

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το βιβλιοπωλείο Booktalks και οι εκδόσεις Κέδρος

σας προσκαλούν σε μια συζήτηση επ’ αφορμή της κυκλοφορίας της νουβέλας

Δώδεκα Γραμματόσημα στον τοίχο

του Ιορδάνη Κουμασίδη.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Τζούλια Γκανάσου και η Κατερίνα Μαλακατέ.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8 το βράδυ.

BOOKTALKS, Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τις  εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΠΑΙΔΕΙΑ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ντελή

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

 

Την παρουσίαση θα κάνει ο αρχαιολόγος και επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης

και η δικηγόρος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεατικών Συλλόγων Αθηνά (Νανά) Μαυραντζά.

Τον συντονισμό θα κάνει ο ταμίας του συλλόγου Αντώνης Τριανταφύλλου.

Μουσική συνοδεία από κουαρτέτο: Μήτρας Αποστόλης, βιολί / Χατζηαγγελάκη Ασημίνα-Αριάδνη, βιολί / Αλεξίου Βάσω, βιόλα / Βαγενάς Θέμης, βιολοντσέλο.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ | Περιφερειακός Λάρισας Τρικάλων, Λάρισα 41 222 | Τηλ. 241 350 8242

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Δημιουργοί εν πλώ» / ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ / Β΄ ΚΥΚΛΟΣ 2016-17

Στο χώρο Βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω, από το φθινόπωρο του 2015 λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία
ένας κύκλος συζητήσεων με πνευματικούς δημιουργούς (ποιητές, πεζογράφους, μουσικούς και ζωγράφους),
οι οποίοι παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό το έργο τους
και την αντανάκλασή του στην καθημερινότητά μας.

 

Τη σειρά των συναντήσεων επιμελείται και παρουσιάζει ο ποιητής, δοκιμιογράφος

και διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη, Δημήτρης Κοσμόπουλος.
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7:00 το απόγευμα

ο Δημήτρης Κοσμόπουλος συναντά τον ποιητή, δοκιμιογράφο  και διπλωμάτη Γιώργο Βέη.
Είσοδος ελεύθερη | πληροφορίες  211 11 98 900-1 ή στο [email protected]

 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΝ ΠΛΩ, Εμπορικό Κέντρο ATRIUM | Χαριλάου Τρικούπη 6-10, 106 79 Αθήνα | 2111198900-1

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον

σας προσκαλούν σε μια βραδιά επ’ αφορμή της κυκλοφορίας της νουβέλας του Ιορδάνη Κουμασίδη

Δώδεκα Γραμματόσημα στον Τοίχο

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.

Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ, Αγίων Αναργύρων 5, Αθήνα | 21 0261 9718
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Αγγελικής Σιδηρά

SILVER ALERT

την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, στις 7:00 μ.μ.

 

Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν η Μαρία Τσαγκαράκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας

και η Ζέτα Κουντούρη, συγγραφέας.

 

Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα της Αγγελικής Σιδηρά από τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

 

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδους 2, Καλαμάτα 24100 | 2721021653

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις Κέδρος και το Καφέ Μαρέλια σας προσκαλούν

στην παρουσίαση της νουβέλας του Ιορδάνη Κουμασίδη

Δώδεκα Γραμματόσημα Στον Τοίχο

την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.

 

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Βαλάντης Βορδός και Νίκος Παπαγρηγορίου

 

Καφέ Μαρέλια, Πολυτεχνείου και Χαριλάου Τρικούπη, Πολύγυρος | Τηλ: 2371025088

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Εκδόσεις Κέδρος, το Κέντρο του Βιβλίου και το καφέ-μπαρ Έντεχνον

σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νουβέλας του Ιορδάνη Κουμασίδη

Δώδεκα Γραμματόσημα στον τοίχο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ.

 

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Ναταλία Πολυχρονίδου.

 

Στο Καφέ Μπαρ Έντεχνον, Ι. Δέλλιου 4, Πλατεία Συντριβανίου, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310280553.

Κέντρο του Βιβλίου, Λασσάνη 3,  τηλ: 2310237463.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής), το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας,

σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ και τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ,

παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή, Δημήτρη Κωστόπουλου,

Ο ΦΟΝΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ, δέκα ποδοσφαιρικές ιστορίες για το μελόδραμα της ζωής

 

την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ. μ.

στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας (Kούμα 28, Λάρισα 412 23) με ελεύθερη είσοδο.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Βασίλης Γκουράβας, ο Θωμάς Ψύρρας και ο συγγραφέας.

Συντονίζει ο Αργύρης Γιουρούκης.

 

Ένα ταξίδι σε άλλες εποχές του ποδοσφαίρου, μέσα από 10 διηγήματα που δεν ωραιοποιούν καταστάσεις,

αλλά μεταφέρουν το άρωμα μιας εποχής, με πολλά κι ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για ομάδες όπως ο Φωστήρας,

ο Ατρόμητος, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κ.ά., αλλά και με συναρπαστικές ιστορίες που ζωντανεύουν ένα κομμάτι της ιστορίας, παραγνωρισμένο. Τα κείμενα είναι εύστοχα, σαν καλοχτυπημένο πέναλτι, ενώ δε λείπουν και οι πολιτικές αναφορές. Η μπάλα δεν πηγαίνει ποτέ εκεί που περιμένεις, σύμφωνα με τη ρήση του Καμί.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Λεονάρδου

 

ΚΑΦΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

 

την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

η Εριφύλλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος

ο Δημήτρης Σωτάκης, συγγραφέας

και ο Θανάσης Ματσώτας, αστρολόγος.

 

PUBLIC Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το βιβλιο-café ADAGIO και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

σας προσκαλούν σε μια βραδιά γνωριμίας με τον συγγραφέα Δημήτρη Μαμαλούκα

με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος

 

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ

 

το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016, στις 8:30 μ.μ.

 

Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καρανικόλας.

 

ADAGIO II βιβλιο-café, Ν. Μπότσαρη 10, Λιμάνι Ναύπακτος | 2634038215

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για ΠΑΙΔΙΑ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Τζερόνιμο Στίλτον στον Ευριπίδη!

Φίλοι μου,

Σας περιμένω όλους το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον Ευριπίδη στην Κηφισιά.

 

Θα σας αφηγηθώ με κάθε λεπτομέρεια τη νέα μου συναρπαστική περιπέτεια, θα παίξουμε ένα υπέροχο ποντικοπαιχνίδι και 2 τυχεροί από εσάς θα κερδίσουν από ένα βιβλίο μου.

Θα περάσουμε φανταστικά!

 

Σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον

 

Ευριπίδης | Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά | τηλ. 210 8075792

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Στοφόρου

Ο Κώδικας της Λέρου

την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ιωάννα Μπαμπέτα, συγγραφέας, πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

Ράνια Μπουμπουρή, δημοσιογράφος, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Δημήτρης Ήσυχος, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λερίων

Στέφανος Καμπάς, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου ΑΡΓΩ

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πάνος Τουρλής, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιοκριτικός

Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη

 

 

Ευριπίδης | Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς, Χαλάνδρι | τηλ. 210 6800644-6

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το βιβλιοπωλείο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έρας Μουλάκη

 

Η ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

 

Η Συναισθηματικούλα συχνά έκλαιγε χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς αισθανόταν.  Ώσπου μια μέρα γνώρισε ένα ζωγράφο. Κι εκείνος της έδειξε πως όλοι μέσα μας έχουμε χιλιάδες συναισθήματα και της έμαθε πώς να τα ξεχωρίζει…

Ελάτε να ζωγραφίσουμε μαζί τα συναισθήματα και να συζητήσουμε για αυτά με την ψυχολόγο και συγγραφέα  Έρα Μουλάκη.

για παιδιά από 4 ετών

 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ | Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 177, Άγιος Δημήτριος | τηλ. 210-9716983