Μάγεψαν το κοινό οι Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης στο ΜΜΑ

Μάγεψαν το κοινό που πλημμύρισε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

τα αδέλφια Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης

στην παράσταση «Ψυχή & Σώμα»

 

Σ’ ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής αφού η συναυλία ήταν από μέρες sold-out, τα δύο αδέλφια από τη Βέροια Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, παρουσίασαν το Σάββατο 9.5.15 για πρώτη φορά στην Αθήνα, την ξεχωριστή μουσική παράσταση «Ψυχή & Σώμα», αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες της ποντιακής λύρας ως μουσικού οργάνου αλλά και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης φωνής.

unnamed (2)

Μαζί με 15 εξαιρετικούς μουσικούς και τη συμμετοχή του διακεκριμένου HusseinZahawy στα κρουστά, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης συγκίνησαν και ξεσήκωσαν τους θεατές, ταξιδεύοντάς τους  σε μουσικές των Puccini,Tchaikovsky, Rodrigo,  Πλέσσα, καθώς και παραδοσιακές αλλά και δικές τους συνθέσεις, σ’ ένα απρόβλεπτο και γοητευτικό πρόγραμμα δίχως μουσικά σύνορα. Μάλιστα κάλεσαν από το κοινό τον Μίμη Πλέσσα, για να τους συνοδέψει στο πιάνο στα τραγούδια «Ποτέ πια γενοκτονία» και «Ο υπέροχος ύμνος της αγάπης».

 

Μετά την αποθεωτική υποδοχή της Αθήνας, η παράσταση «Ψυχή και Σώμα» θα συνεχίσει το ταξίδι της όλο το καλοκαίρι σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης.

unnamed (3)

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι: Μίμης Πλέσσας και Λουκίλα Καρρέρ, Γιώργος Νταλάρας, Τάσος Παλαντζίδης, Δέσποινα Μοιραράκη με τον σύζυγό της, Χρήστος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, κ.ά.

Κήρυξη της Μακρονήσου ως αρχαιολογικού χώρου

Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (02/07/2019) ολόκληρη η Μακρόνησος, ύστερα από πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που διεξάγει στο νησί ...