Μαθήματα ζωγραφικής στο Ιδιόμελο

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΣΤΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ

….

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εικαστικός Ανδριάνα Κώτση έρχεται στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο και προσκαλεί όποιον αγαπά τα εικαστικά σε μια «αναμέτρηση» με το ξύλο, τον καμβά, το φως και το χρώμα.

Όπως λέει η ίδια, «Από το πρώιμο καθρέπτισμα στη συνείδηση του δημιουργού, μέχρι τη στιγμή που ανεπαγώγιμα καθιερώνεται στη διαρκή μεταβλητότητα της ύλης, το Έργο Τέχνης μετρά στο χρονικό του κάθε τελετουργία και μνήμη της διαισθητικής ευφυίας.

Αυτό το Γίγνεσθαι, από την Ιδέα στο πρώτο λέρωμα του λευκού καμβά έως και το τετελεσμένο της μορφικής της γραφής στο χώρο, είναι το καθοριστικό νοητικό εργαλείο της Τέχνης, το βίωμα της δημιουργικής διαδικασίας. Είναι η αναμέτρηση με το απρόοπτο, την αναίρεση, τη μεταμόρφωση. Είναι η κατάθεση μίας αδογμάτιστης πραγματικότητας διά μέσου της εμπειρίας της χειρονομιακής καταγραφής του φωτός και των χρωμάτων που αποκαλύπτει. Είναι οι στιγμές αυτές που συνιστούν μία ροή περιστατικών αιωνίως δηλωμένων σε μία εκφραστική σύνοψη, την ύστατη έκφραση του έργου, ένα σημείο θέασης από τη σκοπιά της Αχρονικότητας».

Ο κύκλος των μαθημάτων θα διαρκέσει από την πρώτη Τετάρτη του Νοέμβρη 2020 μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 και τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν, με το κλείσιμο της χρονιάς, στο χώρο του Ιδιόμελου. Τα καβαλέτα τα διαθέτει ο χώρος. Τα υπόλοιπα υλικά είναι στην ευθύνη των μαθητών.

Το σεμινάριο ξυλογραφίας εξελίσσεται σε έξι μαθήματα των τριών ωρών. Στο πλαίσιο του, οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίσουν τις αρχές της υψιτυπίας, της μίας εκ των δύο βασικών τεχνικών που ανήκουν στο σύνολο της Τέχνης της Χαρακτικής. Να εξοικειωθούν με την ανάλυση της φόρμας στους τόνους του μαύρου, του άσπρου και των γκρι. Να πειραματιστούν με τους τρόπους και τις φορές της χάραξης του φωτός επάνω στην ξυλογραφική πλάκα και να ανακαλύψουν δια μέσω της εκτύπωσης, το έργο τους έως την τελική του μορφή, αυτή ενός άρτιου εικαστικού αποτελέσματος.

….

Έναρξη: Τετάρτη 4/11/2020

Ώρα – Διάρκεια: 15.00 – 19.00

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

Δίδακτρα: 60 ευρώ το μήνα

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 6817042

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων: 10 άτομα

….

Ανδριάνα  Κώτση

Βιογραφικό Σημείωμα


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1996 έως το 2000 σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Από το 2000 έως το 2003, σπούδασε Χαρακτική στο εργαστήριο του Γιάννη Παπαδάκη. 


Στο παρελθόν έχει διδάξει Ζωγραφική και Χαρακτική στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τα Εργαστήρια Τέχνης της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και τα Εργαστήρια Τέχης του Δήμου Παλλήνης. Επίσης έχει παραδώσει σεμινάρια Χαρακτικής σε διάφορα ανεξάρτητα Εργαστήρια Τέχνης.

Ἑχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ἑργα της φιλοξενούνται σε εγχώριες και Ευρωπαϊκές συλλογές.