“Μεταξωτές γυναίκες” στο UNDERGROUND

Το έργο της Βάνας Πεφάνη στο UNDERGROUND προτού κλείσει ένα μήνα παραστάσεων ,μετά από ζήτηση πολλών θεατών προσθέτει από 28-11-2015 και  κάθε Σάββατο ,βραδινή παράσταση στις 21.00. Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή –Κυριακή στις 21.00 και Σάββατο στις 21.00 και στις  24.00.

Μια πόλη μες την πόλη. Μια πόλη υπόγεια, κρυμμένη κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Οι κάτοικοι της ,απλοί ,καθημερινοί άνθρωποι. Ένοικοι μιας πολυκατοικίας. Κι ένα κορίτσι. Από μακριά. Το φέρανε με τη βία εδώ. Ξεπερνά το φόβο της και το σκάει. Αυτοκτονεί. Λυτρώνεται. Αυτή είναι η αφορμή. Για να διαπραγματευτούν οι κάτοικοι ,ξανά τη ζωή τους, τους φόβους, το ρατσισμό, την ξενοφοβία ,την αδιαφορία. Σε μια πόλη που νοσεί ,στα χρόνια της κρίσης. Σήμερα. Ένα κορίτσι πεθαίνει. Μια είδηση στις τελευταίες σελίδες ; μια ευκαιρία για κανιβαλισμό στα κανάλια; ένα θέμα για μικρό διήγημα; ένα σωσίβιο  ψυχής πριν χαθούμε στα νερά της αδικίας; Όπως το πάρει κανείς.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις βρίσκει το θάνατο της Ωρόρ μιας κοπέλας από την Νιγηρία, ως μια αφορμή για να φωτίσει μέσα από το έργο, τη συμπεριφορά του κοινωνικού περίγυρου σε περιστατικά στέρησης ελευθερίας, αναδεικνύοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό συγκάλυψης και αποσιώπησης.

Μια εγκαταλειμμένη υπόγεια εμπορική στοά στην καρδιά της πόλης, την οποία προσπερνούμε καθημερινά για να διασχίσουμε το κέντρο, αγνοώντας την ύπαρξή της, γίνεται το φυσικό σκηνικό στο οποίο ζωντανεύει το έργο που διαπραγματεύεται με την ίδια δυναμική το ζήτημα ενός φαινομένου που προσπαθούμε ενοχικά να προσπεράσουμε.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Μουσική: Orestis

Επιμέλεια κίνησης: Ελευθερία Κόμη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νάντια Δεληγιάννη, Μυρσίνη Γιαννακοπούλου

Φωτογραφίες Παράστασης: Νικήτας Καραγιάννης

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Γιάννης Καρδάσης

Παίζουν: Βασίλης Αφεντούλης, Σιμόνη Γιαννάτου, Μαρία Καβουκίδου, Αγγελική Καρυστινού, Σοφία Μανωλάκου, Aurora Marion, Νικολίνα Μουαίμη, Ιάκωβος Μυλωνάς

 

Με την υποστήριξη:  BREAK THE CHAIN, Διεθνής Αμνηστία, Ε.Κ.Κ.Α,  (IOM) Athens

Παραγωγή: Σωματείο ΠΕΤΡΑ

 

Πληροφορίες:

UNDERGROUND

Υπόγεια Στοά Πλατείας Κοραή (Είσοδος από ΑΣΤΥ)

Πλατεία Κοραή 4, 105 64, Αθήνα  Τηλ. Κρατήσεων   2130 370342 Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr. 

Πρόσβαση:

Μετρό Στ. «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» 

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή & Κυριακή στις 21.00

Σάββατο στις  21.00 και 24.00

*Η ώρα έναρξης των παραστάσεων θα τηρηθεί με αυστηρότητα λόγω ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12€

Μειωμένο: 8€

Άνεργοι, Ατέλεια ηθοποιών: 5€

Διάρκεια παράστασης:

80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χρήσιμα links:

https://www.facebook.com/events/141548069533451/

https://www.facebook.com/Metaxotes.Gynaikes

https://www.viva.gr/tickets/theater/underground/metaksotes-gynaikes/

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2130370342

 

 

Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  – 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Η Robin4Arts, με αφορμή την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Bertolt Brecht, διοργανώνει το φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ ...