Με Πυροτεχνήματα, Μουσική και Χoρό έπεσε η αυλαία του Summer Nostos Festival 2017

Πάνω από 140.000 επισκέπτες, 413 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, 4.500 δρομείς, περισσότερες από 75 μοναδικές εκδηλώσεις, 5 σκηνές και πολλαπλά σημεία παιχνιδιού συναντήθηκαν από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου στη μεγάλη ανοιχτή γιορτή του καλοκαιριού, με ελεύθερη είσοδο για όλους, το Summer Nostos Festival (SNFestival) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

 

Μουσική, χορός, αθλητισμός, συζητήσεις, αρχιτεκτονική, υπαίθριες συναυλίες στο Ξέφωτο και στην σκηνή του Καναλιού, καλοκαιρινά πάρτυ, εικαστικά δρώμενα (performances), μαγικά shows, διαλέξεις, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, άσκηση και παιχνίδι, συνέθεσαν ένα μοναδικό μωσαϊκό θερινών εικόνων και διαφορετικών μορφών δημιουργικής έκφρασης!

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωφελούς του δράσης και της συνεχιζόμενης υποστήριξής του προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει για μια φορά τον χρόνο, κάθε Ιούνιο, ως ενεργός συμμέτοχος, στο σπίτι που δημιούργησε για όλον τον κόσμο, διοργανώνοντας και χρηματοδοτώντας τις εκδηλώσεις του SNFestival.

 

Στην ομιλία του κατά την τελευταία ημέρα του SNFestival 2017, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ανέφερε: «Όταν είσαι γονιός, αυτό το οποίο σου λένε είναι να δώσεις γερές βάσεις στα παιδιά σου και φτερά για να μπορέσουν να πετάξουν. Τις γερές βάσεις ως Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ως γονιός αυτού του έργου, τις δώσαμε με μία  επένδυση-δωρεά €630 εκατομμυρίων. Τα φτερά υπάρχουν, αλλά το έργο αυτό για να πετάξει χρειάζεται όλους εσάς και το έχετε αποδείξει με την παρουσία σας. Πέρσι τον Ιούνιο, τέτοια εποχή είχαν έρθει 120.000 άτομα. Από τον Αύγουστο που ξανανοίξαμε μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού 1.300.000 άνθρωποι. Αυτό είναι πραγματική δύναμη. Με αυτήν την δύναμη πραγματικά μπορεί να συνεχίσει να πετάει αυτό το Κέντρο. Το Κέντρο αυτό είναι δικό σας. […] Και όπως τρέχει αυτό το έργο, μπορεί να τρέξει και ολόκληρη η Ελλάδα μια μέρα. Και αυτό το οποίο μπορείτε να κάνετε ο καθένας ξεχωριστά, είναι να πάρει αυτό το αίσθημα περηφάνιας και χαράς που ελπίζω έχετε όλοι εδώ, να το πάτε στα σπίτια σας και στους χώρους εργασίας σας, και να μην ακούτε όλους αυτούς που λένε ότι δε γίνεται –γίνεται! […] Και παρόλο που συνεχίζουμε να βοηθάμε το Κέντρο Πολιτισμού στα προγράμματα που συνεχίζονται να πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η εβδομάδα αυτή ήταν αποκλειστικά δική μας και θα επανέλθουμε με το καλό του χρόνου, 17 με 24 Ιουνίου. Σας ευχαριστούμε. Τα φτερά είναι δικά σας, πετάξτε μαζί με αυτό το έργο και όλα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα».

 

Η μεγάλη ανοιχτή γιορτή του καλοκαιριού, ολοκληρώθηκε με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων και ένα από τα θρυλικά dance-off, υπό τους ήχους του Νεοϋορκέζου DJ Jonathan Toubin, ρίχνοντας την αυλαία του SNFestival 2017, που με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τη συμμετοχικότητα, έκλεισε μέσα του ό,τι και ένα καλοκαίρι: ανεμελιά, ξεκούραση, δημιουργία και επιστροφή σε ό,τι κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά!

 

Το Summer Nostos Festival ανανεώνει το ραντεβού για το 2018, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου.

 

Βίντεο Κυριακής 18/06

Βίντεο Δευτέρας 19/06

Βίντεο Τρίτης 20/06

Βίντεο Τετάρτης 21/06

Βίντεο Πέμπτης 22/06

Βίντεο Παρασκευής 23/06

Βίντεο Σαββάτου 24/06

Βίντεο Κυριακής 25/06