Με τα λόγια (γίνεται) “Aπό τον Villon στον Sebald – με την Λένια Ζαφειροπούλου”

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στην πρώτη εκδήλωση του έκτου κύκλου τους, παρουσιάζουν βραδιά αφιερωμένη στους μεταφρασμένους από την Λένια Ζαφειροπούλου ποιητές: François Villon, William Shakespeare, Gérard de Nerval, Johann Wolfgang von Goethe, Heinrich Heine, Heiner Müller, W.G. Sebald και άλλους.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

 

Η Λένια Ζαφειροπούλου είναι λυρική τραγουδίστρια, ποιήτρια και μεταφράστρια. Η πρώτη της ποιητική συλλογή Paternoster Square (Εκδόσεις Πόλις, 2012) τιμήθηκε με Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του Περιοδικούwww.oanagnostis.gr και συμπεριλήφθηκε στην βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Φέτος εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της, Σκληρό να σκοντάφτεις σε πέτρες (Εκδόσεις Πατάκη).

 

Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει οι μεταφράσεις της ποιημάτων του Goethe και τουHeine σε ανθολογία με τίτλο Όταν ο Νους σου βράζει κι η Καρδιά (Εκδόσεις Πατάκη, συνοδευόμενο από CD με lieder) καθώς και Τα Σονέτα, μια πλήρης μετάφραση των σονέτων του Shakespeare (Εκδόσεις Gutenberg, 2016).

 

Μαζί με την Λένια Ζαφειροπούλου, ποιήματα θα διαβάσουν, στο πρωτότυπο και σε μετάφραση, ο Ορφέας Απέργης, ο Παναγιώτης Ιωαννίδης και η Μαρία Τοπάλη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Λένια Ζαφειροπούλου στην προσωπική της ιστοσελίδα www.leniasafiropoulou.gr

 

For information about this event in English, please visit the following link:

http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events.4843

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία

 

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, 19:30

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture

 

Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai | http://metalogiaginetai.blogspot.gr

 

Δημήτρης Βοζαϊτης – Live @Maamaya 16/3

Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης και ο πιανίστας – συνθέτης Φώτης Ματζαρίδης, μαζί επί σκηνής για να μας παρουσιάσουν μια βραδιά με έντονη ρομαντική διάθεση. ...