“Με τα φώτα νυσταγμένα” από την Κορίνα Λεγάκη

Η Μικρή Άρκτος στο πλαίσιο του καινούργιου άλμπουμ της Κορίνας Λεγάκη με τίτλο MOSAIC παρουσιάζει το τραγούδι “Με τα φώτα νυσταγμένα“.

Όλοι οι Έλληνες το γνωρίζουν κι έχουν σιγοτραγουδήσει… “Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε οι νταλίκες στην Αθήνα…». Η εξαιρετική μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου συνομιλεί με τους σπαρακτικούς και τόσο σημερινούς στίχους του Μανώλη Ρασούλη. Ο Γιώργος Ανδρέου στην ενορχηστρωτική του προσέγγιση προσπαθεί να ανασυστήσει αυτήν την “Μητρόπολη του Νότου” και σκηνοθετεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Ντόπιο (με εκφραστή του το μπουζούκι) και τον Ξένο (με δικό του εκφραστή το ντουντούκ, ένα παραδοσιακό όργανο). Συναντιούνται στην Ομόνοια του Ρασούλη, στο πεδίο συνάντησης της Ανάγκης, του Αισθήματος και των Παθών. Και γίνονται αδέλφια.

 

Το τραγούδι πρωτοακούστηκε το1982 από τη φωνή του Γιώργου Σαρρή στο δίσκο “Παίξε Χρήστο επειγόντως”.

Download link σε μορφή wav

https://we.tl/vQ8krEair6

Καλή ακρόαση!

“Με τα φώτα νυσταγμένα”

Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης

Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος

Ερμηνεία: Κορίνα Λεγάκη

Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Γιώργος Ανδρέου

 

Λίγα λόγια για το cd Mosaic

Η Κορίνα Λεγάκη συγκέντρωσε τραγούδια που βρίσκονταν σε «αγρανάπαυση», τραγούδια που  αγαπήθηκαν  στο παρελθόν και σημάδεψαν τους δημιουργούς τους για διαφορετικούς λόγους το καθένα και τα επανέφερε στο προσκήνιο, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων, τρόπων έκφρασης και νέων αναγνώσεών τους,  απόλυτα μελετημένο και ταιριαστό.

Από το Γκαρσόνι (Γιώργος Οικονομίδης/Μανώλης Χιώτης), το Σε Ψάχνω (Λευτέρης Παπαδόπουλος/Γιάννης Σπανός), τηΜαγδαληνή (Λίνα Νικολακοπούλου/Σταμάτης Κραουνάκης), την Παλιά φωτογραφία (Κώστας Λειβαδάς/Γιώργος Ανδρέου), την Άννα Καρένινα (Θοδωρής Γκόνης/Νίκος Ξυδάκης) έως το Despedida (Antonio Pinto/Shakira) και το Αν ακούς (Σουηδικό παραδοσιακό, διασκευή Occasional Dream/Φωτεινή Λαμπρίδη), κάθε ψηφίδα σ’ αυτή την δισκογραφική πρόταση έχει τη λάμψη και την ομορφιά του καινούργιου. Κι ας πέρασε τόσος χρόνος από το πρώτο άκουσμα αυτών των τραγουδιών.

Η παραγωγή, η ενορχηστρωτική ευθύνη και η καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου ανήκουν  στο  Γιώργο Ανδρέου.