“Μια πιθανή ζωή” από τις Εκδοτικός Λιβάνη

Πέντε ανθρώπινες ιστορίες.
Πέντε αξέχαστες ζωές.
Πέντε έρωτες.
Όλα δεμένα σε ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα.

Πολωνία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ένας νεαρός αιχμάλωτος φαντάζεται τον εαυτό του να βγαίνει για να παίξει σε ένα ηλιόλουστο γήπεδο κρίκετ.

Στην αυλή ενός βικτοριανού πτωχοκομείου, ένας πατέρας ντρέπεται τόσο πολύ, που προσποιείται ότι δεν είδε τον γιο του.

Μια λεπτή κοπέλα βγαίνει από μια Σεβρολέτ με μια κιθάρα. Η φωνή της, όταν τραγουδά, προκαλεί ανατριχίλα.

Στρατιώτες και εραστές, γονείς και παιδιά, επιστήμονες και μουσικοί ρισκάρουν το σώμα τους και την καρδιά τους αναζητώντας μια σύνδεση, κάποιο κλειδί, για να καταλάβουν τι μας κάνει αυτό που είμαστε.

Προκλητικό και βαθύ, το λαμπρό μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Φοκς ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο για να εξερευνήσει το χάος που δημιουργεί η αγάπη, ο χωρισμός και οι χαμένες ευκαιρίες.
Από τον πόνο και το δράμα αυτών των εξαιρετικά ιδιαίτερων ζωών αναδύεται μια μυστηριώδης παρηγοριά: η ευκαιρία να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά στη ζωή κάποιου άλλου.

Μερικές φορές όλη μου η ζωή μού φαίνεται σαν όνειρο.
Πότε πότε σκέφτομαι ότι την έζησε κάποιος άλλος στη θέση μου.
Τα γεγονότα και οι αισθήσεις, οι ιστορίες και τα πράγματα που με κάνουν αυτό που είμαι στα μάτια των άλλων, η λίστα των γεγονότων που απαρτίζουν τη ζωή μου…

Θα μπορούσαν να είναι δικά μου, θα μπορούσαν να είναι δικά σας.
Είμαι ένας ηθοποιός που παίζει έναν ρόλο που δεν έμαθε ποτέ καλά. Έχω σταθεί εδώ ίσως χίλιες φορές ως τώρα, με την πλάτη στο παράθυρο του μπαρ, το ποτήρι με την μπίρα μπροστά μου, ένα ελαφρύ τζετ-λαγκ, ένα παλιό δερμάτινο τζάκετ.

Και ποτέ δε βγαίνει νόημα.
Έτσι, όταν τελικά έρθει η ώρα μου να κατεβώ σε κείνο το σκοτάδι, το σκοτάδι των μαύρων παρασκηνίων, δε χρειάζεται να με κλάψει κανείς ή να στενοχωρηθεί. Γιατί νομίζω ότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε όλοι μας σ’ αυτή τη φάση για πάντα.

Ο Σεμπάστιαν Φοκς γεννήθηκε το 1953.
Ήταν ο πρώτος λογοτεχνικός συντάκτης του The Independent και στη συνέχεια έγινε υποδιευθυντής της The Sunday Independent.Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο A Trick of the Light εκδόθηκε το 1984.
Το 1989 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της «Γαλλικής Τριλογίας» του The Girl at the Lion d’Or. Ακολούθησε το πιο φημισμένο μυθιστόρημά του, το Birdsong, το 1993, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η «Γαλλική Τριλογία» ολοκληρώθηκε με το Charlotte Gray το 1998, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002.

Άλλα έργα του είναι: On Green Dolphin Street (2001), Human Traces (2005), The Footprints on Mount Low (2005), Pistache (2006), Engleby (2007), A Week in December (2009), Jeeves and the Wedding Bells (2013), Where My Heart Used to Beat (2015).

Ζει στο Λονδίνο με την οικογένειά του.

 

“Μια πιθανή ζωή”  |  Φοκς Σεμπάστιαν

ISBN: 978-960-14-3076-8

Αρ. σελίδων: 368

 

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Σόλωνος 98, 10680, Αθήνα

Τηλ: +30 210.36.61.200

Φαξ: +30 210.36.17.791

Web: www.livanis.gr