Μουσικό αφιέρωμα στην Τζαζ τον Οκτώβριο στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά συναυλιών Parklife που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του φετινού μας καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο ‘Τζαζ Μουσικές του Κόσμου’, δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά  μουσικών συναυλιών με τίτλο ‘Τζαζ Διαχρονίες’ που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ακυκλοφόρητες συνθέσεις, αριστοτεχνικοί αυτοσχεδιασμοί και βραβευμένα έργα της διεθνούς τζαζ σκηνής συναντούν τις σύγχρονες αναγνώσεις της παράδοσης.

Έλληνες μουσικοί του διεθνούς ρεπερτορίου της τζαζ συναντιούνται σε μουσικές περιπλανήσεις στο Ξέφωτο και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας άλλοτε ζωηρές κι άλλοτε μυστηριώδεις, αλλά πάντοτε οικείες μελωδίες, μπλέκοντας ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

 


 

Parklife: Τζαζ Μουσικές του Κόσμου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 20.00, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Takis Barberis Group, Συμμετέχει ο David Lynch

Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos Group

 

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τέταρτου μέρους των συναυλιών Parklife, το Takis Barberis Group με τη συνοδεία του σαξοφωνίστα David Lynch θα παρουσιάσει περίτεχνες συνθέσεις μπλέκοντας funk, rock και αφρικανικούς ήχους με την ινδική, βαλκανική και ελληνική παράδοση, ενώ οι Dimitri Vassilakis και Nana Simopoulos υπόσχονται να προσφέρουν στο κοινό του ΚΠΙΣΝ μια πολυπολιτισμική μουσική περιπλάνηση στους new age και world jazz ήχους. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την εκφραστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τους ήχους του συγκροτήματος Primavera en Salonico θα ξεδιπλωθεί στο καταπράσινο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ η μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Tην ίδια ημέρα, οι Klezmer Yunan με τη θεατρική σκηνική παρουσία τους και το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο, υπόσχονται να παρασύρουν το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας σε μια γιορτή με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

 

Τζαζ Διαχρονίες

Τον πετυχημένο κύκλο Parklife, διαδέχονται οι χορευτικές μελωδίες και οι χαρούμενοι ρυθμοί των ‘Τζαζ Διαχρονιών’, της νέας μουσικής ενότητας που ανοίγει στο ΚΠΙΣΝ, και προσκαλεί κάθε Παρασκευή τους επισκέπτες, σε μοναδικές τζαζ εμπειρίες. Το χρονικό της σύγχρονης ελληνικής τζαζ μουσικής καλεί το κοινό να γνωρίσει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ποικίλες αναγνώσεις στον χώρο της Αγοράς. Οι παραστάσεις –μουσικοί τόμοι προς ακρόαση- θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι Afrodyssey Orchestra, συνδυάζουν την Αφρικάνικη και την Ελληνική μουσική παράδοση, και ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο γνωστές μελωδίες της Αφρικανικής Ηπείρου. Στη συνέχεια, στις 14 Οκτωβρίου,  τη σκυτάλη παίρνει η διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα Yiannis Kassetas Group, γεμίζοντας την Αγορά του ΚΠΙΣΝ με φανταστικές μουσικές εικόνες και ιστορίες, επηρεασμένες από τη Τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης αλλά και την παγκόσμια ποπ κουλτούρα. Την πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση, διαδέχονται οι εξωτικοί Happy Dog Project στις 21 Οκτωβρίου, και προσκαλούν το κοινό του ΚΠΙΣΝ σε πρωτόγνωρους μουσικούς πειραματισμούς, με funky, afro και hip-hop επιρροές. Ο Οκτώβριος κλείνει με τους ρομαντικά ενθουσιώδεις ήχους των Baby Trio στις 28 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν με εφηβικό ενθουσιασμό τις τζαζ συνθέσεις τους, υπό την καθοδήγηση του εμπνευστή του γκρουπ Γιώργου Κοντραφούρη.

 

—————————————————————————————————————

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 20.00, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Takis Barberis Group Συμμετέχει ο David Lynch

Το Takis Barberis Group με τον σαξοφωνίστα David Lynch παρουσιάζουν ακυκλοφόρητες συνθέσεις και επιλογές από την πλούσια δισκογραφία του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη. Εκφραστής της σύγχρονης ελληνικής τζαζ, της τζαζ fusion με επιρροές κυρίως από την ινδική, ελληνική και βαλκανική παράδοση, αλλά και από τη funk, rock και αφρικανική μουσική, ο Μπαρμπέρης με το μουσικό σχήμα του συμφιλιώνει τους ήχους δύο κόσμων, της Ανατολής και της Δύσης, εμπλουτίζοντάς τους με αριστοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς. Πέρα από τη δεξιοτεχνία, η έκφραση του συναισθήματος μέσα από τη διεθνή γλώσσα της τζαζ αποτελεί αφετηρία και σκοπό του Μπαρμπέρη, που μαζί με τον ξεχωριστό David Lynch θα μεταφέρουν το κοινό τους στη μαγεία των ήχων τους.

 

Dimitris Vassilakis & Nana Simopoulos group

Μια πραγματικά ιδιαίτερη μουσική συνάντηση υπόσχονται τα ονόματα δύο κορυφαίων εκπροσώπων της διεθνούς τζαζ σκηνής: οι Dimitris Vassilakis και Nana Simopoulos παρουσιάζουν έργα του συνθέτη από τη βραβευμένη δισκογραφία του για την ιστορική Candid Records (BBC album of the year) και τη νέα κυκλοφορία της Ελληνοαμερικανίδας δημιουργού Skins, με new age και world jazz επιρροές, όπως και πρόσφατες συνθέσεις που έχουν παίξει και παρουσιάσει μαζί. Ο μουσικός πολιτισμός της Ινδίας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας αποτελούν πηγή έμπνευσης της συλλέκτριας ήχων και αισθήσεων Nana Simopoulos· η μυσταγωγία της μουσικής που δημιουργεί αιχμαλωτίζει το κοινό σαν βελούδινο δίχτυ με την ερμηνεία της. Με την ίδια ευαισθησία ο σαξοφωνίστας Dimitris Vassilakis πραγματοποιεί το τελευταίο του concept ‘jazz democracy’ επί σκηνής συνομιλώντας με εξέχοντες Έλληνες τζαζ μουσικούς, συνεργάτες στις εμφανίσεις και ηχογραφήσεις τους.

 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 20:00, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico

Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες ‘αναγνώσεις’ της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico. Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Κορσικής, της Σαρδηνίας, της Τουρκίας, των Βαλκανίων ερμηνεύονται μαζί με αραβοανδαλουσιανά, σεφαραδίτικα και ελληνικά, υφαίνοντας ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί. Η ερμηνεύτρια με την εκφραστική δεινότητά της καταργεί τον χώρο και τον χρόνο αποδίδοντας στη World Music την πραγματική της διάσταση. Οι Primavera en Salonico, γνώστες της παράδοσης, με κλασικές σπουδές και ανεξάντλητο πνεύμα αυτοσχεδιασμού, συνοδεύουν τις μεταμορφώσεις της φωνής της Σαβίνας Γιαννάτου, δημιουργώντας μυστηριακές και εξώκοσμες συγκινήσεις στις εμφανίσεις τους. Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της World Music ‘συνταξιδεύει’ μουσικά με τους Primavera en Salonico για περισσότερο από είκοσι χρόνια.

 

Klezmer Yunan

Στη σαγήνη του κλαρίνου προσκαλεί το κοινό το νέο μουσικό σχήμα των Klezmer Yunan. Εβραϊκά klezmer τραγούδια των Ασκενάζι των Βαλκανίων, της κεντρικής και βορειοανατολικής Ευρώπης μπλέκουν με παραδοσιακά ελληνικά σε fusion διασκευές με rock, funk, jazz, trip hop, disco και κλασικές επιρροές, με το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο. Οι δύο παραδόσεις, εκτός από το κλαρίνο ως βασικό όργανο, έχουν και κοινό ρεπερτόριο, το οποίο οι Klezmer Yunan ερμηνεύουν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο. Η θεατρικότητα και η ύπαρξη του ‘τραγικού’ στοιχείου σε κάθε ποιητική πράξη χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις τους, προκαλώντας τη μέθεξη μέσω των ήχων και της κίνησης. Οι ‘Κlezmer από την Ελλάδα’ μας συστήνονται και επανασυστήνουν την παράδοση.

 

Τζαζ Διαχρονίες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 20.30, στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Afrodyssey Orchestra

Οι Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκαν στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2013. Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, την jazz, τη funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra συνθέτουν/δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζουν χρησιμοποιώντας όργανα άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni, ένα είδος aφρικανικής άρπας, και το Balafon, τον αφρικανικό πρόγονο της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.

Η διεθνής παρουσία τους περιλαμβάνει συναυλίες στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο του 2014, το 2015 στο γνωστό jazz club ‘Tempo Club’ στη Μαδρίτη, το διεθνές φεστιβάλ world music ‘MUD’ στη Lleida (Ισπανία) και το SLAP indoor Festival στη Σαραγόσα (Ισπανία).

Συμμετέχουν οι:

Κώστας Αρβανίτης: κιθάρα

Χρήστος Κωνσταντινίδης: τύμπανα

Βασίλης Οικονομίδης: κρουστά, balafon, πλήκτρα

Βασίλης Παπασταμόπουλος: ηλεκτρικό μπάσο

Narayan Protin: djembe, congas, kamelen ngoni

Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνο

 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 20.30, στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Yiannis Kassetas Group

Ο γνωστός σαξοφωνίστας και συνθέτης παρουσιάζει κομμάτια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, η οποία πήρε διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό [βραβείο κοινού Jazz online awards 2014, ‘Frank Zappa influences’ (Jack Walrath)]. O ήχος της μπάντας βασίζεται στη σύγχρονη jazz και jazz funk σκηνή της Νέας Υόρκης, αλλά και στις επιρροές του σαξοφωνίστα από ταινίες φαντασίας, στα ταξίδια στη φύση, στην απεραντοσύνη της θάλασσας και το χάος του διαστήματος. Στόχος του είναι η δημιουργία εικόνων αλλά ακόμα και ιστοριών μέσα από τον ήχο.

Ακριβώς επειδή το project είναι καθαρά θεματικό, οι μουσικοί που συμμετέχουν δεν είναι μόνο βιρτουόζοι στα όργανά τους, αλλά και γνώστες της τζαζ σε όλες τις μορφές της.

Συμμετέχουν οι:

Δημήτρης Σεβδαλής: πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, synth

Απόστολος Λεβεντόπουλος: κιθάρα

Χάρης Χαραλάμπους: ηλεκτρικό μπάσο

Σεραφείμ Μπέλλος: ντραμς

Γιάννης Κασέτας: τενόρο και άλτο σαξόφωνο, σύνθεση

Επίτιμος καλεσμένος: Στέλιος Χατζικαλέας, τρομπέτα

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 20.30, στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Happy Dog Project

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, Έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής και καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου. Με τον καιρό, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες.

Το 2004 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Dog Days Are Over. Ακολούθησαν το Doggy Style και το Dog to the bone με original υλικό και διασκευές παλιών λαϊκών τραγουδιών. Το 2014 είναι χρονιά ορόσημο. Το γκρουπ αλλάζει σύνθεση, αποκτά horn section, πειραματίζεται σε νέους ήχους γυρνώντας σελίδα στην πορεία του. Πιο funky με ολίγον afro ήχο και hip-hop πινελιές του MC Jeff ‘BNC’ Gonzalez. Οι νέοι Happy Dog είναι groovy και έχουν στιγμές απογειωτικές. Πέρυσι άνοιξαν τη συναυλία του Manu Dibango στην Αθήνα. Οι Happy Dog έχουν παίξει σε δεκάδες κλαμπ και φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο Akbank Jazz Festival της Κωνσταντινούπολης και στο λονδρέζικο Hyde Park.

Συμμετέχουν οι:

Jeff ‘BΝC’ Gonzalez: φωνητικά

Γιάννης Τσερώνης: βαρύτονο σαξόφωνο

Αποστόλης Λαμπούρης: τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο

Stelios McRis: τρομπέτα

Γιάννης Δημητριάδης: πλήκτρα

Γιάννης Δημάκος: ηλεκτρική κιθάρα

Πάνος Τομαράς: μπάσο

Βαγγέλης Κασβίκης: τύμπανα

 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, 20.30, στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Baby Trio

To Baby Trio δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κοντραφούρη για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του. Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις ‘μη ρεαλιστικές προσδοκίες’ που υπάρχουν πριν αρχίσει η ‘κανονική ζωή’. Το Baby Trio είναι κάτι σαν σχολείο. Kεντρική ιδέα του είναι πως οι μουσικοί που απαρτίζουν το τρίο είναι πάντα κάτω από 25 ετών (πλην του Κοντραφούρη φυσικά). Όταν ένα μέλος περάσει το ηλικιακό αυτό όριο, αποχωρεί και τη θέση του παίρνει άλλος νεαρός μουσικός. Από το 2008 που δημιουργήθηκε το Baby Trio έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και έχει γνωρίσει πολλές ‘ενσαρκώσεις’.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην 7η του ενσάρκωση.

 

Συμμετέχουν οι:

Γιώργος Κοντραφούρης: hammond organ

Κωστής Φαναράς: κιθάρα

Έκτορας Ρέμσακ: ντραμς

 

Η είσοδος στις συναυλίες, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events .

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

 

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ

Τ: 216 8091001/002/003

E-mail: [email protected]

 

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

 

  • Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου, είναι από τις 06:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06:00 έως τις 20:00.

 

  • Για την διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με την χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Η υπηρεσία αφορά σε όλες τις εκδηλώσεις, εκτός από τις καθημερινές ξεναγήσεις. Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγει στη Νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30’ πριν την έναρξη και 30’ μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον κάθε Παρασκευή από τις 17:00 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus θα πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή, από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ προς τη Νότια πλευρά του Καναλιού και αντίστροφα.

 

  • To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To parking ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.

 

  • Την τρέχουσα περίοδο προσφέρονται καθημερινά δωρεάν ξεναγήσεις, που περιλαμβάνουν περιήγηση στο εσωτερικό των κτιρίων που θα στεγάσουν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο. Οι κρατήσεις ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν την εκάστοτε ξενάγηση.

 

  • Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

 

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

 

  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golf carts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.

 

  • Το ΚΠΙΣΝ, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς χώρους στην Ελλάδα. Το έργο επιχειρεί να αποκτήσει την πλατινένια «πράσινη» πιστοποίηση κτιρίων LEED, την πρώτη διάκριση δημόσιου έργου στην Ελλάδα, καθώς και από τις πρώτες για δημόσιο έργο τέτοιας πολυπλοκότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επιπλέον το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ενιαίους χώρους πρασίνου στην Αθήνα και διπλασιάζει τον δείκτη πρασίνου ανά κάτοικο στις γύρω περιοχές.

 

  • Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 7,5μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

 

Ο κήπος με τα γλυπτά

Ο Διαχρονικός Χαρακτήρας του Πορτραίτου Η εκδήλωση εντάσσεται στο εαρινό Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Τempo Forte Italia – Eλλάδα 2019 Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία ...