Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Ακολουθούν οι πρώτες εκδόσεις του 2016. 
Μικρά κείμενα για την τέχνη από τον Γιάννη Ψυχοπαίδη,
η νέα ποιητική συλλογή του Μανόλη Πρατικάκη.
Για τους μικρούς φίλους, το πρώτο βιβλίο στη σειρά Μαθηματικά παραμύθια.

 

Γιάννης Ψυχοπαίδης
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Μικρά κείμενα για την τέχνηΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

18 μικρά κείμενα δημοσιευμένα τα περισσότερα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Aποτυπώνουν τη βαθιά αίσθηση και συναίσθηση της ποιητικής συνάφειας του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ελληνική καλλιτεχνική παράδοση και το ελληνικό τοπίο. Kαι αναδεικνύουν με γνώση και με ευαισθησία τη βαθύτερη ευθύνη του δημιουργού-ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον που τον ενέπνευσαν. 18 μικρά κείμενα καλλιτεχνικού ήθους και συλλογικής μνήμης.
Περισσότερα

 

Μανόλης Πρατικάκης
ΛΙΘΟΞΟΟΣΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ - ΛΙΘΟΞΟΟΣ
H συλλογή Λιθοξόος είναι η δεύτερη μιας τριλογίας που άρχισε με την Κιβωτό (2012). Είναι εμπνευσμένη από το ακατοίκητο νησί Γαϊδουρονήσι (πρόσφατα Χρυσή), εννιά μίλια μόλις από το Μύρτος Ιεράπετρας, απ’ όπου κατάγομαι. Εννιά μίλια μόλις «από έναν μικρό παράδεισο», από τα νότια παράλια της Κρήτης προς την Αφρική, όπως έγραψε ξένος επισκέπτης. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνεται ένα ποίημα αφιερωμένο «στους ψαράδες που χάθηκαν και δε βρέθηκαν ποτέ, καθώς, ψαρεύοντας, άνοιγαν πανάκι προς Γαϊδουρονήσι μεριά», αγνοώντας τους άγριους ανέμους. Το ποίημα γράφτηκε και εμπνεύστηκε από εκεί. Κατά λάθος εντάχθηκε στην Κιβωτό. (από το σημείωμα του συγγραφέα)
Περισσότερα

 

Μιλτιάδης Ζέρβας
ΑΦΑΝΗ ΟΡΥΓΜΑΤΑ

«[,,,] Η νέα αυτή ποιητική συλλογή του Μιλτιάδη Ζέρβα είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική παράδοση, με την πιο ουσιαστική ελληνορθόδοξη μορφή και υπόσταση. Στα ποιήματα που την αποτελούν, ο ποιητής με τα πιο σύγχρονα εκφραστικά μέσα αποτολμά μια ουσιαστικά πολύχρωμη και πολύσημη τοιχογραφία του Γένους, την ιστορίας και της παράδοσής του. […]»
Μανόλης Γ. Βαρβούνης
Περισσότερα
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΕΛΜΠΑ
Ελευθερία Μπέλμπα
Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ερμηνεία της ελευθερίας: η αντίσταση στους μηχανισμούς της απολυταρχίας θεμελιώνει τη συνείδηση του χρέους για την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Περισσότερα

 

Γεωργία Μουντζούρη
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
Σειρά: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εικονογράφηση: Μαρκ Γουάινσταϊν
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ - Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
Το μαθηματικό παραμύθι Ο βασιλιάς των αριθμών εμπνέεται από τις γνώσεις και τις καθημερινές εμπειρίες των παιδιών για τους μικρούς, μεγάλους και πολύ μεγάλους αριθμούς. Τα παιδιά μιας τάξης πραγματοποιούν μαζί με τη δασκάλα τους έναν πρωτότυπο διαγωνισμό προκειμένου να ανακηρύξουν βασιλιά τον αγαπημένο τους αριθμό. Παραθέτουν τις απόψεις τους και αιτιολογούν τις απαντήσεις τους. Απαντήσεις αναμενόμενες αλλά και ανατρεπτικές, σαν αυτές που μόνο εκείνα δίνουν.
Περισσότερα

 
Γ. Γενναδίου 3Εκδόσεις Κέδρος

Αθήνα, Αττική 10678

Greece