Νίκος Καλαντζάκος “Nocturne”

Αξίζει της προσοχής μας η πρώτη προσωπική δουλειά  του Νίκου Καλαντζάκου που κυκλοφορεί ψηφιακά από την PROTASIS MUSIC .

Ακούστε τα τραγούδια “Travel” και “Two Islands” που περιλαμβάνονται στο δίσκο.

 

Ο Νίκος Καλαντζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία  8 ετών, ξεκινώντας κιθάρα με δάσκαλο τον Δημήτρη Φάμπα. Παράλληλα ασχολείται με τα πληκτροφόρα όργανα και σε ηλικία 14 ετών ξεκινάει Ηλεκτρονικό όργανο – Hammond με καθηγητή τον Κώστα Γανωσέλη ενώ στρέφεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη χρήση των synthesizers και στις μουσικές εφαρμογές μέσω των computers.

Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό ηλεκτρονικού οργάνου της Yamaha Music Foundation των νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών, με διασκευή δημοτικού τραγουδιού.

Διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες και παίρνει γνώσεις Jazz μουσικής, σύγχρονης  αρμονίας και ενορχήστρωσης με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου. Το 1994 μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Βασίλη Τζιαζιά (κιθάρα), Γιάννη Βασσάλο (Μπάσο), και Στέφανο Δημητρίου (Τύμπανα) δημιουργούν το συγκρότημα Loud Jazz όπου για πέντε χρόνια αφήνει το στίγμα του στα μουσικά δρώμενα της εποχής.

Μετά τις κλασσικές σπουδές και την απόκτηση πτυχίου στο πιάνο, ξεκινάει να ασχολείται με τα τύμπανα ως δεύτερο παράλληλο όργανο ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια “υπογράφει” την Ελληνική δισκογραφία με συμμετοχές, ενορχηστρώσεις, μουσικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις με τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές όπως οι : Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Αντύπας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Ζαμπέτας, Νίκος Ζούδιαρης, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Θηβαίος και άλλους.

Η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Nocturne”  χαρακτηρίζεται από στοιχεία Jazz-Ethnic  ενώ συμμετέχουν σ’ αυτή σημαντικοί μουσικοί όπως ο Haig Yazdjian (Ούτι), ο Σταύρος Λάντσιας (Τύμπανα),ο  Κώστας Μερετάκης (Κρουστά), ο Γιώργος Καλλούδης (Τσέλο), ο David Lynch (Σαξόφωνο), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (Ηλεκτρικό Μπάσο) ο Παρασκευάς Κίτσος (Ακουστικό Μπάσο) και ο Alfred Sthuni (Βιολί) .

 

To CD διανέμεται ψηφιακά απ την PROTASIS MUSIC .

Ακρόαση Μονωδών από την ΕΛΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ενόψει της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017, προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς, για ενδεχόμενη συνεργασία. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Ολύμπια της Εθνικής ...