Νεκταρία Καραντζή «Sacred, Byzantine & Traditional Sounds» Ευρωπαϊκή Περιοδεία

Μία ιδιαίτερη φωνή της ιερής μουσικής, του βυζαντινού μέλους και των παραδοσιακών ήχων της Μεσογείου παρουσιάζει ένα ξεχωριστό a cappella πρόγραμμα σε ευρωπαϊκή περιοδεία, με τίτλο: «Sacred, Byzantine & Traditional Sounds». Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως μία από τις σημαντικότερες φωνές του θρησκευτικού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης, ενώ έχει προσκληθεί για παρουσίαση εισηγήσεων με θέμα τη βυζαντινή μουσική σε Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια, όπως η Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία κ.α. Στο ρεπερτόριό της, οι Ελληνικοί βυζαντινοί ύμνοι και τα θρησκευτικά μέλη σε γλώσσες όπως: Ρουμανικά, Ρωσικά, Ραλλικά, Ιταλικά, αλλά και τη γλώσσα του Χριστού, τα Αραμαϊκά, συναντούν αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και τους ήχους των αριστοτεχνικών τραγουδιών της Θράκης και της Μ. Ασίας.

Ημερομηνίες Συναυλιών: Δανία 7/28, Εσθονία 8/2, Γερμανία 8/4, Νορβηγία 8/7, Ιρλανδία 9/5, Σλοβακία 9/18.

Η περιοδεία της Νεκταρία Καραντζή με το a cappella πρόγραμμα «Sacred, Byzantine & Traditional Sounds» ταξιδεύει παράλληλα με την περιοδεία της, επίσης στην Ευρώπη, μαζί με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, με τον οποία για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζουν έναν μουσικό κύκλο που ενώνει τους ήχους Δύσης και Ανατολής, με ρεπερτόριο βασισμένο, αυτή τη φορά, στη νέα διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του βιρτουόζου μουσικού: «Eleison”.

Έκθεση «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», από 28/11/2017, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών διοργανώνουν την περιοδική έκθεση «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο» στην ...